Ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Λουκά Παπαδήμο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά το βράδυ ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της ΝΔ  με τον Λουκά Παπαδήμο και σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησαν να είναι ο νέος Πρωθυπουργός.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά το βράδυ ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της ΝΔ με τον Λουκά Παπαδήμο και σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησαν να είναι ο νέος Πρωθυπουργός. Πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον πρώην αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.

Ωστόσο ο κ. Παπαδήμος έθεσε τέσσερις όρους: την υπογραφή και από τα δύο κόμματα της γραπτής εγγύησης που ζητούν οι Βρυξέλλες για τη νέα δανειακή σύμβαση, περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. στη νέα κυβέρνηση, όχι αυστηρός χρονικός περιορισμός στη διεξαγωγή των εκλογών και δεν θέτει κανέναν όρο για το οικονομικό επειτελείο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr αμέσως μετά την αναβολή της συνάντησης ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Λουκά Παπαδήμο και του έκανε πρόταση για αναλάβει επικεφαλής του νέου κυβερνητικού σχήματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος ζήτησε να επικοινωνήσει και με τους αρχηγούς των κομμάτων που θα τον στηρίξουν προκειμένου να συζητήσει μαζί τους.

Αμέσως μετά υπήρξε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της ΝΔ και όπως όλα δείχνουν «κλείδωσε» το όνομα του Λουκά Παπαδήμου για να αναλάβει την θέση του νέου Πρωθυπουργού.