Quantcast

Με εντολή Κικίλια επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε μέσω του realfm 97,8 και το κλείσιμο του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Κομοτηνής. Τι είπε για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής ανακοίνωσε μέσω του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

«Χθες το βράδυ ωρίμασαν οι συνθήκες, έδωσα εντολή και ήδη εξέδωσε τη διαταγή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, για λόγους δημόσιας τάξης και επιχειρησιακής τακτικής του σώματος, αλλά και όχι μόνο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η πραγματική επιθυμία της τοπικής κοινωνίας που είναι ουσιαστικά το κλείσιμο του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Κομοτηνής και η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο ταξίδι το οποίο κάναμε μετά από 2,5 μήνες ήταν στον Εβρο και στη Θράκη. Και τα πράγματα τα είδαμε. Είχα δώσει λοιπόν μία υπόσχεση και στον Μητροπολίτη Κομοτηνής και στον Περιφερειάρχη και στους τοπικούς φορείς και στους βουλευτές ότι αυτό το οποίο ο προηγούμενος υπουργός είχε υποσχεθεί, ότι δεν θα είναι μόνιμη αυτή η ιστορία και με δεδομένο ότι έχουμε ανάγκη τη φύλαξη την αστυνομική, σε δύο νομούς και στον συγκεκριμένο, της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων. Νομίζω, ότι η Ελληνική Αστυνομία πράττει σωστά».

Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο υπουργός Δημοσίας Τάξης σημείωσε: «Οι Ελληνες είμαστε και φιλόξενος λαός και δεν είμαστε ρατσιστές και έχουμε υπάρξει ήδη πρόσφυγες στο παρελθόν. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα από μία αποσταθεροποίηση της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Βλέπουμε τη μία χώρα πίσω από την άλλη και αυτό το δράμα των δύστυχων προσφύγων. Δεν παύουν όμως να είναι παράνομοι μετανάστες και δεν παύει αυτή η χώρα να έχει υποστεί έναν βίαιο εποικισμό τις τελευταίες δεκαετίες. Το αποκορύφωμά του το οποίο ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Και τόνισε: «Θέλω να ομολογήσω ότι μετά τις ενέργειες των τελευταίων κυβερνήσεων και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θράκη, τον Εβρο, υπάρχει μία σαφής αλλαγή και ένας φραγμός στην εισροή παράνομων μεταναστών από τον Βορρά. Ομως από τα θαλάσσια σύνορά μας, τα οποία είναι 16,5 χιλιάδες χιλιόμετρα, αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και τα νούμερα ανεβαίνουν. Καλώς λοιπόν και χαιρετίζουμε την ανάληψη της επιτροπής μαζί με άλλα θέματα για το πολύ σημαντικό της παράνομης μετανάστευσης από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και περιμένουμε πολλά και από αυτόν, αλλά και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαστε Ευρώπη 2 ή 3 ταχυτήτων, δεν χωριζόμαστε σε νότο ή βορρά και λίαν συντόμως όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να συνεισφέρουν στα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα».

«Θα αναλάβω τις ανάλογες πρωτοβουλίες»

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας για το θέμα της βίας στα γήπεδα, με αφορμή και τον θάνατο του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ίδιο τραπέζι ώστε να βρεθεί οριστική λύση.

«Είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί και μας προβληματίζει. Εχω μιλήσει με τον συνάδελφό μου τον κ. Ανδριανό, θα μιλήσω και με τον πρωθυπουργό. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, πρόεδροι, δημοσιογράφοι γιατί επηρεάζουν και παίζουν ρόλο και οι αθλητικές εφημερίδες, η ελληνική Πολιτεία και να υπάρχει η πραγματική βούληση», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να είμαι άδικος, η πραγματική βούληση δεν μπορεί να περιορίζεται στον υφυπουργό Αθλητισμού. Πρέπει να υπάρχει απ’ όλους. Δεσμεύομαι ότι θα αναλάβω τις ανάλογες πρωτοβουλίες προκειμένου να μπορεί ξανά όλη η ελληνική οικογένεια να πηγαίνει στο γήπεδο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ