Quantcast

Οι συναντήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από ανθρώπους της αγοράς, για την Ελληνική οικονομία από τότε που ξεκίνησε η κρίση», είπε στο Real.gr άνθρωπος που βρισκόταν σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έχουν αυτές τις μέρες οι κύριοι Σταθάκης και Μηλιός στο Λονδίνο.
Του ανταποκριτή της Realnews στο Λονδίνο: Ισάακ Α. Καριπίδη

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από ανθρώπους της αγοράς, για την Ελληνική οικονομία από τότε που ξεκίνησε η κρίση», είπε στο Real.gr άνθρωπος που βρισκόταν σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έχουν αυτές τις μέρες οι κύριοι Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός εδώ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη τραπεζών και των διεθνών επενδυτικών οίκων που συμμετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να κατανοήσουν την οικονομική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές στην Ελλάδα.
 
Γι’ αυτό άλλωστε και «οι περισσότερες ερωτήσεις είναι τεχνικής φύσεως με σκοπό να βγουν όσο το δυνατόν ασφαλή συμπεράσματα για τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε στο Real.gr στέλεχος μεγάλης τράπεζας που συναντήθηκε με τον κ. Μηλιό.

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν χωριστές επαφές και όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτές είναι κλειστές και οι πληροφορίες που διαρρέουν προς τα μέσα ενημέρωσης μετρημένες.

Παρόλα αυτά όπως έγινε γνωστό ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των: Deutsche Bank, Goldman Sachs, Pimco, Capital Croup, York Capital κ.α. Ενώ ο τομεάρχης Ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν τουλάχιστον είχε κυρίως επαφές με Έλληνες τραπεζίτες που δραστηριοποιούνται στο Σίτι του Λονδίνου.

Βασικά θέματα σε όλες σχεδόν τις συναντήσεις είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του χρέους, η πολιτική που θα ακολουθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων και η στάση που θα κρατήσει μέσα στην Ευρωζώνη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μηλιός συναντήθηκε με τον διευθυντή του Ελληνικού Πρατηρίου του London School of Economics τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστον.

Οι δύο τους εξέτασαν το ενδεχόμενο να διοργανωθεί την Άνοιξη, μια μεγάλη εκδήλωση στο βρετανικό πανεπιστήμιο με θέμα την Ελλάδα και την ευρωζώνη, με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής Φέδερστον κάτοχος της έδρας «Ελευθέριος Βενιζέλος» του LSE υπήρξε πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα μέλος της λεγόμενης ομάδα σοφών του πρώην πρωθυπουργού.