Quantcast

Πόλεμος Δένδια – Χρυσής Αυγής

(VIDEO) Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. «Θα τηρήσουμε το νόμο», διαμηνύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Με εξώδικο στον αρχηγό της Αστυνομίας απάντησε η Χρυσή Αυγή.
Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στις επιθέσεις βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής κατά μικροπωλητών σε Ραφήνα και Μεσολόγγι.

Μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό στη Ραφήνα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έθεσε σε διαθεσιμότητα την διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας και διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Την ίδια στιγμή με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αφαιρέθηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη τους, εκτός από όσους φρουρούν τα κεντρικά γραφεία και τον γενικό γραμματέα του κόμματος.

Με ανάρτηση του στο twitter ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι «τάγματα εφόδου» δεν θα γίνουν ανεκτά. «Δημοκρατία και τάγματα εφόδου δεν συμβαδίζουν. Μόνο η Ελληνική Αστυνομία είναι αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα. Οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Ο νόμος εφαρμόζεται απαρεγκλίτως προς κάθε κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε πως θα τηρηθεί ο νόμος . «Αν η ελληνική κοινωνία επιτρέψει αυτές τις συμπεριφορές, θα πάμε σε μία ζούγκλα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.



Από την πλευρά του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες παρήγγειλε στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της Αθήνας και του Μεσολογγίου να επισπεύσουν το ταχύτερο την προανάκριση για τα επεισόδια. Ο εισαγγελέας ζήτησε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι δικογραφίες και να διαβιβαστούν στη Βουλή τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας, σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή βουλευτών σε παράνομες ενέργειες.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να ελέγχει εάν ένα προϊόν είναι νόμιμο ή όχι. «Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε αστυνομία στη θέση της αστυνομίας» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης και συνέχισε «Δεν τίθεται θέμα αντιποιήσεως αρχής όπως λένε αυτοί οι αστοιχείωτοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να ρωτήσει εάν ένα προϊόν προς πώληση είναι νόμιμο ή είναι προϊόν λαθρεμπορίου».



«Θα απαιτήσουμε να παταχθεί η παρανομία ακόμη και εάν αυτή αφορά Έλληνες» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.



Με εξώδικο απάντησε η Χρυσή Αυγή

Οι αποφάσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Χρυσής Αυγής που απάντησε με εξώδικο κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Στην εξώδικη δήλωση η Χρυσή Αυγή ζητά να ληφθούν «όλα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα από την αυθαίρετη πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο που υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος».

Διαβάστε το εξώδικο

Σύγκρουση Δένδια - Χρυσής Αυγής