Quantcast

Προβάδισμα 3,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

(ΠΙΝΑΚΕΣ) Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Ποιος έχει προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Προβάδισμα 3,5 μονάδων δίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», εμφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5%. Στο 28% η Νέα Δημοκρατία.

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% πιστεύει μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το 26% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -το 41% απαντά καμία από τις δύο.



Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη δίνει στην πρόθεση ψήφου 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, 28% στη Νέα Δημοκρατία, 10% στη Χρυσή Αυγή, 6,5% στο ΠΑΣΟΚ, 6,5% στο ΚΚΕ, 4,5% στους Ανεξάρτητους Έλληνες, 3,5% στη Δημοκρατική Αριστερά και 9,5% στα λοιπά κόμματα.

Η επικρατούσα κρίση εμπιστοσύνης προς τα κόμματα για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι φανερή στην τρέχουσα συγκυρία, γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, αφού περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους (55%) απαντούν κανέναν. Από τους υπόλοιπους το 19% εμπιστεύεται τη Ν.Δ., το 15% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 7% το ΠΑΣΟΚ, το 3% τη Δημοκρατική Αριστερά, ακόμα 3% το ΚΚΕ και το 2% τους Ανεξάρτητους Έλληνες.



Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 39% θεωρεί καταλληλότερο τον Αντώνη Σαμαρά, το 30% τον Αλέξη Τσίπρα και το 29% κανέναν από τους δύο. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 8 και 13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.005 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και δομημένο ερωτηματολόγιο. Το σφάλμα ορίζεται στο 3,2%.