Quantcast

Πυρετός για τις συνεργασίες στη ΝΔ

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ των επιτελείων του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τα ποσοστά που έλαβαν στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη το ποσοστό που έλαβε θα αγγίξει το 41% και η διαφορά με τον κ. Μητσοτάκη είναι διψήφια και κυμαίνεται από 10 έως 13 μονάδες.

Η ενόχληση που υπάρχει για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η ΚΕΦΕ την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης, παρά το ότι είναι ο νικητής του πρώτου γύρου, είναι ο μοναδικός που δεν έχει κάνει δήλωση.

Η πλευρά Μητσοτάκη δίνει διαφορετική εικόνα και υποστηρίζει πως η απόσταση από την πρώτη θέση είναι κάτω από τις 10 μονάδες., κάτι που αν ισχύει δημιουργεί διαφορετική δυναμική.

Μητσοτάκης: Δεν είμαι συνιστώσα της ΝΔ, μπορώ να εκφράσω όλη την παράταξη

Όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν η ΚΕΦΕ δεν είχε μείνει στην εποχή του φαξ και ανακοίνωνε από την πρώτη στιγμή τα αποτελέσματα, όπως έχουν καταγραφεί στα τερματικά της εταιρείας.

Μετά το θόρυβο και την αντιπαράθεση αργά χθες το απόγευμα ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης έδωσε στην δημοσιότητα το 85% των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τα οποία ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 39,5, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28,2, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 21,1% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 11%.

Μέχρι το μεσημέρι, δηλαδή 48 ώρες μετά τις εκλογές, θα μάθουμε τα επίσημα αποτελέσματα με τα οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων που θα υπογράψουν και το πρωτόκολλο των εκλογών του πρώτου γύρου.

Η στήριξη του Άδωνη στον Μητσοτάκη

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για γραμμή προς τους ψηφοφόρους, αλλά για μια προσωπική του επιλογή.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο ο Μάκης Βορίδης, ο Νότης Μηταράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που στήριζαν στον πρώτο γύρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιθανότατα δεν θα πάρει θέσει υπέρ κάποιου υποψήφιου.


Κυρ.Μητσοτάκης: Με τον Άδωνι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη

Στελέχη της ΝΔ αξιολογούν τον πρώτο γύρο των εκλογών

Συνάντηση Πλακιωτάκη - Μαχμούτ Αμπάς

Βούλτεψη: Οι συμμαχίες του β’ γύρου θα θολώσουν το μήνυμα των εκλογών