Quantcast

Σαμαράς: Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου έχουμε λεφτά

(VIDEO) Με δραματικούς τόνους ο Πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τόσο κατά την εισήγηση του στην Σύνοδο Κορυφής όσο και στην συνέντευξη τύπου.
Με δραματικούς τόνους ο Πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τόσο κατά την εισήγηση του στην Σύνοδο Κορυφής όσο και στην συνέντευξη τύπου. Οι ευρωπαίοι ηγέτες άναψαν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης κάτι που θα γίνει τυπικά στην σύνοδο του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.



Παράλληλα φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς εξασφάλισε και την επιμήκυνση. Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός μίλησε δημόσια με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

«Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου αντέχουν τα αποθεματικά της χώρας. Το αίμα της οικονομίας που είναι η ρευστότητα έχει φτάσει στο μηδέν. Η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι νέοι δεν έχουν πλέον όνειρα. Αυτό δεν είναι Ευρώπη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνονται την ανάγκη να πάρει άμεσα και ολόκληρη την δόση των 31 δισ ευρώ.

Σημείωσε επίσης ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό στα συμπεράσματα υπάρχει θετική αναφορά για την χώρα μας. «Το κλίμα άλλαξε» τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Η Ελλάδα μπαίνει σε σωστή δημοσιονομική τροχιά. Μετά από πολλά χρόνια ακούγονται θετικά σχόλια».



Αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους δύο κυβερνητικούς εταίρους τους οποίους ευχαρίστησε δημόσια για την στήριξη τους. «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε για να σωθεί η Ελλάδα. Δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές και άλλα αποτελέσματα».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα είναι ικανοποιημένος μόνο όταν η χώρα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης. «Δεν είμαι ικανοποιημένος και δεν θα είμαι, ούτε θα το πω, μέχρι η Ελλάδα να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και να υπάρξουν θέσεις εργασίας κυρίως για τα νέα παιδιά».



Όσον αφορά το θέμα της επιμήκυνσης ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε «Πιστεύω ότι θα υπάρξει η συμφωνία μετά την έκθεση της τρόικας και όταν καμφθούν ορισμένες διαφωνίες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των εταίρων».

Στην Αθήνα Ολαντ και Μόντι




Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την Άνγκελα Μέρκελ «κυρίαρχο παράγοντα για τις εξελίξεις στην Ευρώπη» επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με την Γερμανίδα Καγκελάριος. Παράλληλα αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθούν την χώρα μας τόσο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ όσο και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι μετά από πρόκληση που τους απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς