Quantcast

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημεύσει τις περιουσίες

Κατακόρυφα ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, στην πρώτη του προεκλογική εξόρμηση στην περιφέρεια. (VIDEO)
Κατακόρυφα ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, στην πρώτη του προεκλογική εξόρμηση στην περιφέρεια.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξη στον Π. Γατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, περιελάμβανε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του πρωθυπουργού που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Ο Α. Σαμαράς δεν άφησε αναπάντητη την «ρουκέτα» -όπως την χαρακτήρισε- του Μ. Γλέζου ο οποίος σε συνέντευξη του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού για καταθέσεις πάνω από 100.000. «Αν αυτό το πίστευε ο κόσμος, αν το πίστευε, θα είχαμε αυτόματη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες. Αλλά ευτυχώς που ο κόσμος αυτές τις θεωρίες από αυτούς τους ανθρώπους δεν τις παίρνει στα σοβαρά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.



Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προκειμένου η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει ως στόχο την παραμονή της χώρας στα μνημόνια ώστε να δικαιολογήσει και την ύπαρξη της «τρέφεται από την μιζέρια» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

Με αφορμή το σύνθημα της ΝΔ «Νέα Ελλάδα» το οποίο χρησιμοποιεί πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Σαμαράς ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης του με τον Α. Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως βρίσκεται σε πανικό.

«Το υιοθέτησαν μάλιστα και σαν σύνθημα! Τόσος ήταν ο πανικός τους να μη μείνουν πίσω… Για να το πω απλά, Νέα Ελλάδα: Δεν είναι οι συνιστώσες από μεταλλαγμένους σταλινικούς! Δεν είναι οι επαγγελματίες εργατοπατέρες! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι συντεχνίες που λυμαίνονταν το δημόσιο! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι φανατικοί οπαδοί της δραχμής. Δεν είναι όσοι κάνουν κατάληψη στα δημόσια κτίρια, Νέα Ελλάδα».




Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες για να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο που στόχο έχει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. «Κάθε ψήφος σας μετράει. Κάθε ψήφος σας βοηθά το καινούργιο να νικήσει το παλιό… Κάθε ψήφος σας φέρνει το αύριο πιο κοντά. Δώστε τη μάχη, όπως ξέρετε εσείς να τη δίνετε, και την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη! Η αδράνεια, η χαλαρότητα, δεν είναι για εκείνους που φέρνουν το αύριο».

Οι κάτοικοι της Τρίπολης που κατέκλυσαν το πνευματικό κέντρο επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό. Τη Δευτέρα ο Α. Σαμαράς θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λαμία.