Quantcast

Σε επικίνδυνη «αρένα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε επικίνδυνα μονοπάτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις. Ορατός ο κίνδυνος εμφυλιοπολεμικού κλίματος μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Εκφεύγει κάθε πολιτικού ορίου η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ –σύγκρουση που μπορεί να ξεκίνησε από την υπόθεση της καταδίκης Παπαγεωργόπουλου ωστόσο από χθες μπήκε σε άλλα πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα «μονοπάτια».

Η ευθεία στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά και η προσπάθεια σύνδεσης της περίπτωσης του κ. Παπαγεωργόπουλου με όλη τη ΝΔ μέσω σαφών υπαινιγμών για τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν προκάλεσαν οργή στο Μαξίμου το οποίο έδωσε το «πράσινο φως» στη Λεωφόρο Συγγρού για να προχωρήσει στην αρχική απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ στην οποία γίνεται σαφής αναφορά για στελέχη της Κουμουνδούρου που «υπερασπίζονται ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες».

Η απάντηση όμως από την Κουμουνδούρου ήρθε δια της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάτι που αιφνιδίασε αρχικά τη ΝΔ αφού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους θέτοντας 12 συν 2 ερωτήματα προς την κυβέρνηση για όλα τα θέματα της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ωστόσο που προκάλεσε οργή στη Λ. Συγγρού ήταν το κλείσιμο της ανακοίνωσης – τα δυο τελευταία ερωτήματα και η κατακλείδα της:

-Ποιους ονομάζουν «ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες», τους οποίους μάλιστα μας αποδίδουν ότι «δημόσια υπερασπιζόμαστε» ως Κόμμα; Μπορεί η συκοφαντία να είναι πλημμέλημα, έχει όμως ιδιαίτερη απαξία. Και στην αρχαιότητα ήταν από τα πιο ονειδιστικά αδικήματα. Ας προσδιορίσουν, λοιπόν, (ενυπογράφως, εννοείται) ποιους εννοούν, ώστε να αντιμετωπίσουν (και ατομικώς, εννοείται) τις συνέπειες της συκοφαντικής λασπολογίας, χυδαιολογίας και ανωνυμογραφίας τους

-Θα πουν οι ίδιοι στον Ελληνικό Λαό ποιοι από αυτούς και με πόσα και ποια φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ συνδέονται προσωπικά, κομματικά, επιχειρηματικά και οικονομικά;……..

Πριν απαντήσουν, ας σκεφτούν διπλά τι θα απαντήσουν και ποιοι θα απαντήσουν.

Scripta manent.

Και η απάντησή τους, θα αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση.

Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για υπόσχεση.

Αρκετά ανεχθήκαμε τον ασύδοτο και ασύγγνωστο ευτελισμό της πραγματικότητας και της ζωής μας από συγκοινωνούντες πολιτικούς και επικοινωνιακούς σαλτιμπάγκους.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και την «απειλή» όπως λένε στελέχη της ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον ενός κόμματος ξεπερνά κατά πολύ την όποια πολιτική κόντρα είχαν μέχρι σήμερα οι δυο πλευρές.

Η απάντηση από τη Λ. Συγγρού ήταν σε ανάλογους τόνους δίνοντας έτσι ένα σαφές δείγμα για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με μια «βαριά» πολιτική και οικονομική ατζέντα. Η ανακοίνωση από τη Λ. Συγγρού συνδέει ευθέως έκνομες πράξεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία ωστόσο δεν κατονομάζει αλλά καλεί τη κ. Κωνσταντοπούλου να δώσει απαντήσεις: 

- Γνωρίζει ναι ή όχι ποιοι ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των μελών της δολοφονικής τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»;

- Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος ή ποια ήταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων μελών της «17 Νοέμβρη»;

- Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος ή ποια είναι συνήγορος υπεράσπισης κατηγορούμενου για βιασμούς γυναικών επιδιώκοντας συνεχείς αναβολές επί 7 χρόνια;

- Γνωρίζει ναι ή όχι ποιοι είναι οι γονείς καταζητούμενου ληστή-τρομοκράτη μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς»;

-Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος είναι ο πατέρας καταδικασμένου για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, ο οποίος μάλιστα κυκλοφορεί ελεύθερος;

- Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής;

Για να τους βοηθήσουμε, η κοινή συνισταμένη όλων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συναγερμός εντός και εκτός Βουλής

Στην κυβέρνηση μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις έχει σημάνει συναγερμός καθώς κοινή είναι η εκτίμηση ότι το επόμενο σύντομο διάστημα θα υπάρξουν οριακές πολιτικές καταστάσεις τόσο με αφορμή την προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ όσο και για τις επενδύσεις – αποκρατικοποιήσεις που το Μαξίμου θέλει να «τρέξει» μέσα στον Απρίλιο.

Τον τόνο άλλωστε τον έδωσε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με τη δευτερολογία του στη βουλή αλλά και ο Ε. Βενιζέλος ο οποίος αναμένεται ότι θα επιτεθεί με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή ομιλία του με την οποία θα ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι φωνές από «γαλάζιους» βουλευτές οι οποίοι εκτιμούν ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι τόνοι να πέσουν προκειμένου να μην μετατραπεί η πολιτική ζωή σε μία «αρένα» που η κυβέρνηση θα αδυνατεί να ελέγξει και να διαχειριστεί μεσούσης της κρίσης και των μεγάλων αποφάσεων που έχει να λάβει σε οικονομικό και γεωστρατηγικό επίπεδο δημιουργώντας συνθήκες εμφυλιοπολεμικού κλίματος σε μία κοινωνία που σπαράζεται από ανεργία και ανέχεια.

Στα άκρα η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ