Quantcast

Σταϊκούρας: Πρωτοφανής εκχώρηση του συνόλου της περιουσίας της χώρας

Στο υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων και στις διατάξεις που προβλέπονται σε αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο συντονιστής οικονομικών της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8.
Στο υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων και στις διατάξεις που προβλέπονται σε αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο συντονιστής οικονομικών της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Σε έναν τίτλο θα σας πω την άποψή μας και τη θέση μας. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκχώρηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας της χώρας για διάστημα περίπου ενός αιώνα χωρίς ουσιαστικό, δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία κάτι που δεν συνάδει με τις έννοιες της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρέπειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε: «Το ταμείο αυτό θα έχει διάρκεια έναν αιώνα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αν όλα πάνε καλά τα δάνεια τα οποία χρωστάμε και πρέπει να αποπληρωθούν στους δανειστές έχουν διάρκεια ζωής ακόμη 33 χρόνια. Το ταμείο αυτό θα έχει 100».

Στο ερώτημα για ποιο λόγο πάει το υπερταμείο για 99 χρόνια αφού τα δάνεια η αποπληρωμή τους είναι μάξιμουμ για 33 χρόνια ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ απάντησε: «Διότι ουσιαστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας στο διηνεκές θα πρέπει να αποφασίζονται και να καθορίζεται η αξιοποίησή τους από αυτό το ταμείο».

Και συνέχισε: «Ποιος ασκεί τον έλεγχο αυτού του ταμείου; Ποιος κάνει κουμάντο ουσιαστικά σε αυτό το ταμείο; Δημιουργείται ένα πενταμελές εποπτικό συμβούλιο με ισχυρές αρμοδιότητες, ο πρόεδρος του οποίου επιλέγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και οι αποφάσεις του οποίου θα λαμβάνονται κατόπιν θετικής ψήφου τουλάχιστον τεσσάρων μελών. Αρα θα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Να πάω πιο κάτω; Το εποπτικό συμβούλιο θα διορίζει τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του διοικητικού συμβουλίου για τα οποία πρόσωπα θα ζητάτε απλώς η γνώμη του υπουργού Οικονομικών. Και ποια είναι τα μελλοντικά στοιχεία τα οποία θα μεταβιβαστούμε. Μέχρι και σήμερα δεν ξέρουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Και κάτι ακόμα εντυπωσιακό... Μελλοντικά, όπως είναι η διάταξη περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν κατά κυριότητα στο ελληνικό δημόσιο θα μπορούν να μεταβιβαστούν στο ταμείο απλώς και μόνο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 O ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ