Σταμάτης: Η ΝΔ πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, μίλησε ο Δημήτρης Σταμάτης στον Realfm 97,8.
Για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, μίλησε ο Δημήτρης Σταμάτης στον Realfm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

«Κανένας στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι μνημονιακός. Εμείς είπαμε ότι το μνημόνιο ήταν μία υποχρεωτική πράξη που έγινε σε ανύποπτο χρόνο, γιατί δεν δημιουργήθηκε με αυτή την κυβέρνηση. Το μνημόνιο ξεκίνησε το 2010», ανέφερε ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε:

«Ακολουθήθηκε μία πολιτική η οποία εξαρτάται πλέον από το μνημόνιο. Έγινε διόρθωση του μνημονίου, σε μνημόνιο δύο, το οποίο ήταν πολύ ευνοϊκότερο σε σχέση με το πρώτο αλλά μέσα στο μνημόνιο, εκτός από δεσμεύσεις και κάποια μέτρια που ήταν δύσκολα, υπήρχαν και υποχρεώσεις μεταρρυθμίσεων, οι οποίες διευκολύνουν τη ζωή του πολίτη, προσφέρουν στην οικονομία, φτιάχνουν ένα νέο κράτος».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟΝ REALFM 97,8

Παράλληλα, ο Δημήτρης Σταμάτης σημείωσε ότι «τα αίτια του ότι δεν κέρδισε η Νέα Δημοκρατία είναι δύο: Πρώτον, ότι η Νέα Δημοκρατία σήκωσε το βάρος μιας δύσκολης πολιτικής, άρα κάποιοι άνθρωποι σίγουρα δυσαρεστήθηκαν. Δεύτερον, πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας, δηλαδή, ο λαός αισθάνθηκε ασφαλής. Σταθεροποιήσαμε την οικονομία, ενισχύσαμε το τραπεζικό σύστημα. Αυτό έδωσε στον πολίτη τη δυνατότητα να αισθάνεται ασφαλής και να έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει κάτι καλύτερο που του έταξαν».

Ο Δημήτρης Σταμάτης υπογράμμισε ότι «πληρώνουμε το βάρος μίας δύσκολης, υποχρεωτικής όμως πολιτικής» και συμπλήρωσε ότι «δεν την κρύψαμε, ούτε την αποσύραμε προεκλογικά».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στο κόμμα, τόνισε ότι «επισημαίνουμε ποια λάθη έχουμε κάνει, κάνουμε μία αυτοκριτική προφανώς για το εκλογικό αποτέλεσμα, η οποία δεν εμπεριέχει μόνο σύνολο λαθών, αλλά και κάποιων πολιτικών αναγκαστικών που έγιναν».

«Και το κυριότερο, γιατί αυτό αφορά τους πολίτες, είναι τι είδους αντιπολίτευση σκοπεύει να κάνει. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κάνει μία πολιτική πεζοδρομίου ή γηπέδου. Θα είναι μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση», πρόσθεσε.