Quantcast

Στο Μαξίμου σε …ομάδες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να κοπούν οι κύριες συντάξεις στον δρόμο προς την ψήφιση του Ασφαλιστικού που αναμένεται περί τα μέσα Ιανουαρίου, ανέλαβε ο πρωθυπουργός, σε διαδοχικές συναντήσεις του με βουλευτές του κόμματός του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να κοπούν οι κύριες συντάξεις στον δρόμο προς την ψήφιση του Ασφαλιστικού που αναμένεται περί τα μέσα Ιανουαρίου, ανέλαβε ο πρωθυπουργός, σε διαδοχικές συναντήσεις του με βουλευτές του κόμματός του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε χθες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρικής Μακεδονίας, και αργότερα εκείνους των νησιών, προκειμένου να ακούσει από τους ίδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιφέρειές τους και να βρεθούν λύσεις όπου είναι δυνατόν. Εντός των επόμενων ημερών και πάντως μέχρι τις γιορτές, αναμένεται να έχει συναντήσει όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές για την μάχη που δίνεται στο Ασφαλιστικό, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος είναι να μην μειωθεί καμία σύνταξη. Τόνισε πάντως την ανάγκη να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, ώστε να μην εξασφαλιστεί μόνο η σημερινή γενιά, αλλά και οι επόμενες. Τάχθηκε ωστόσο κατά της ισοπέδωσης των συντάξεων, αναζητώντας άλλες παρεμβάσεις, π.χ. στις ασφαλιστικές εισφορές. Επανέλαβε άλλωστε ότι συχνά οι κύριες συντάξεις συντηρούν ολόκληρες οικογένειες.

Έτερο μεγάλο ζήτημα που συζητήθηκε πέραν του Ασφαλιστικού ήταν η διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μένουν αργότερα με την εντύπωση ότι εφόσον ξεπεραστούν αυτοί οι δύο κάβοι και πάμε στην αξιολόγηση, θα προκύψει αντιστροφή του κλίματος, αφού θα ανοίξει το θέμα του χρέους.

Στις πολύωρες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός μίλησε τελευταίος. Θέλησε να δώσει τον λόγο στους βουλευτές του κόμματός του, οι περισσότεροι εκ των οποίων έθεσαν μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις περιφέρειές τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο γκρουπ βουλευτών, πολλοί έθεσαν το ζήτημα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το αγροτικό. Ετέθησαν ακόμα θέματα επαναλειτουργίας εργοστασιακών μονάδων, όπως η ΕΛΒΟ, η Χαλυβουργία, η ΑΓΝΟ κ.ο.κ, καθώς και αυτό της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ζήτημα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Βόρεια Ελλάδα.

Πρώτιστο ζήτημα ωστόσο υπήρξε η καταπολέμηση της ανεργίας και η πρόταση για νέο αναπτυξιακό σχέδιο, καθώς και η ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο, υπήρξαν πολλοί βουλευτές που έθιξαν την ανάγκη πιο αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και καταπολέμησης της διαφθοράς, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται "αδιαμεσολάβητα"…

Η μάχη της καθημερινότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και με το δεύτερο γκρουπ βουλευτών, που εκτίμησαν πως με εύκολους χειρισμούς σε πολλά θέματα, μπορούν να δοθούν ‘ανάσες’ στους κατοίκους των νησιών. Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν η ενεργοποίηση των στρατιωτικών γιατρών (σ.σ. που φαίνεται πάντως να έχει ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση) σε νησιά όπου δεν υπάρχει γιατρός, ή ο καλύτερος έλεγχος στις εργασιακές σχέσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα απλήρωτων επί μήνες εργαζομένων.