Quantcast

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μαξίμου

Σειρά επαφών με κορυφαίους υπουργούς έχει αυτή την ώρα ο κ. Γ. Παπανδρέου, για την Παιδεία, την Ανάπτυξη και την Οικονομία.
Σειρά επαφών με κορυφαίους υπουργούς έχει ο κ. Γ. Παπανδρέου, για την Παιδεία, την Ανάπτυξη και την Οικονομία. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη για τα ναυπηγεία με τους κκ. Ευ. Βενιζέλο, Π. Μπεγλίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Παμπούκη. Στη συζήτηση αυτή θα παρευρίσκεται και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ θα υπάρξει και άλλη σύσκεψη για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καθώς φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν άμεσα και ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου είναι εξασφαλισμένη. Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι έχει «κλείσει» το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων, αλλά αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και το τοπίο δεν είναι καθαρό.

Ο χρόνος που θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενδέχεται να επαναπροσδιορίσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης καθώς ενδέχεται να αναβληθεί πέραν του Πολιτικού Συμβουλίου και η αυριανή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Οικονομίας, όπου ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ενημέρωνε τους βουλευτές για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πιθανόν η συνεδρίαση αυτή να αντικατασταθεί με τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ ή ακόμα μπορεί να πραγματοποιηθούν και οι δύο συνεδριάσεις. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αργότερα το απόγευμα.

Στο μεταξύ έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ οι δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Δ. Δρούτσας στη ΝΕΤ, ότι πρέπει να αλλάξει η εικόνα του βουλευτή ως καθεστώς. Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε να υπάρχει ένα διάλειμμα έπειτα από δύο θητείες και έπειτα να επανεκλέγεται ο βουλευτής, τα μέλη της κυβέρνησης να αποποιούνται του βουλευτικού αξιώματος, οι βουλευτές να μην έχουν αυτοκίνητο και να μην κόβεται η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα τους στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ