Quantcast

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

(VIDEO) Ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει την Πέμπτη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της συνάντησης. Σαμαράς: Η παλιά ΕΡΤ δεν πρόκειται να ξανανοίξει.
Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν  ότι ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει την Πέμπτη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να οριστεί τις προσεχείς ημέρες σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ απάντησε στους δύο κυβερνητικούς εταίρους πως η ΕΡΤ που γνωρίζαμε δεν θα ξανανοίξει. «Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για μια νέα ραδιοτηλεόραση». Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στις συντεχνίες σημειώνοντας πως «καταρρέει ένα καθεστώς προνομίων».


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΜΙΛΙΑ 1 από realmedialive

Παράλληλα, τόνισε ότι: «Όταν όλα άλλαζαν,  στη χώρα μας έμεναν πίσω ιδεοληψίες κρατισμού και ψευτοπροοδευτικότητας. Έκαναν ό,τι ήθελαν. Ήλεγχαν την δημόσια ενημέρωση, πρόσφεραν ελάχιστα και κυριαρχούσε η διαφάνεια. Η Ελλάδα είχε γίνει Jurassic park. Επιβίωναν οι δεινόσαυροι. Κανείς δεν είχε την πολιτική βούληση να την αλλάξει όλα αυτά; Τώρα υπάρχει πολιτική βούληση και θα υπάρχει από εδώ και πέρα. Σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης η ΕΡΤ. Στην θέση της δημιουργείται μια δημόσια και όχι κρατική με προσλήψεις αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ. Αυτή η νέα ραδιοτηλεόραση έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια. Δεν κλείνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι. Αντίθετα θα αποκτήσουμε τώρα μια αληθινή ραδιοτηλεόραση. Για τα προνόμια τους φωνάζουν. Εκλεισαν ιδιωτικά μέσα. Καμία αντίδραση. Έκλεισε κομματικό μέσο ενημέρωσης, καμία αντίδραση. Τώρα βγήκαν όλοι να στηρίξουν το σύμβολο της αδιαφάνειας, γιατί χάνουν τα προνόμια τους. Οι συντεχνίες απεργούσαν πάνω σε κάθε σημαντική επίσκεψη που γίνονταν στην χώρα μας. Αυτή την ενημέρωση πρόσφεραν. Αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει. Εγώ δεν θέλω τον ελληνικό λαό ηττοπαθή τον θέλω αισιόδοξο».

Πως σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τις δηλώσεις των Προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Σημείωναν πως «οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης συμπεριφέρονται λες και δεν έγινε σύσκεψη την Κυριακή.


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΜΙΛΙΑ 2 από realmedialive

Σαμαράς: «Καταργούμε μια εστία αδιαφάνειας και σπατάλης»

Νωρίτερα, ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ έκανε ο Πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνον η Πατρίδα. Κι εγώ για την Πατρίδα μιλάω τώρα».

Ο Α. Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Προχωράμε παρά τα εμπόδια, παρά τις κραυγές, τα ψέματα, πολλές φορές και τις ύβρεις όσων δεν θέλουν να προχωρήσει τίποτα. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της ΕΡΤ χθες. Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη θέση του. Αλλά αυτό το “προσωρινά” χθες βράδυ κανείς δεν ήθελε να το πει, κανείς δεν το έλεγε, γιατί προφανώς ότι είναι προσωρινό το κλείσιμο δεν ήθελαν να το μάθει ο Ελληνικός λαός. Σήμερα συνεχίζουν.»

Ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι ορισμένα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τις ανακοινώσεις της ΝΔ

«Οι συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας έφτασαν στο σημείο να φιμώνουν, να απαγορεύουν να εμφανιστεί ακόμα και στο ραδιόφωνο κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που κατά την άποψη μας προσπαθεί να εκφράσει την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου που γνωρίζει το πρόβλημα. Κι αν είναι δυνατόν “κόβουν” στον αέρα και απαγορεύουν τις ανακοινώσεις μας την ώρα που την ίδια στιγμή δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε, βέβαια, ελευθεροτυπία. Είναι το νοσηρό κομματικό χθες που μας έφτασε μέχρι εδώ. Δημιουργούμε μια νέα Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπίζονται αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες.»

Παράλληλα σημείωσε πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ καταργείται ένα οργανισμός σπατάλης και αδιαφάνειας.

«Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί και η αδιαφάνεια και η σπατάλη. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που ορισμένοι θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία τους. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο χθες. Με το νόμο που σήμερα προτείνουμε μπαίνουν τα θεμέλια για μια -και θα έλεγα για την πιο ριζοσπαστική, την πιο δημοκρατική- μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης ποτέ στον τόπο μας. Κάποιοι θέλουν να μείνουμε κολλημένοι στο χθες. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνουμε είναι τολμηρό. Δεν ξέρω αν είναι τολμηρό ή αυτονόητο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, να πάψουμε, δηλαδή, να σκεπάζουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε επιτέλους να τα λύνουμε. Και στα μεγάλα- συγγνώμη που θα το πω- δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνον η Πατρίδα. Κι εγώ για την Πατρίδα μιλάω τώρα».