Quantcast

Τα δύο... Ζάππεια του ΠΑΣΟΚ

1η Σεπτεμβρίου μιλά ο Γιώργος Παπανδρέου, 3 Σεπτεμβρίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος . Ο διαφορετικός εορτασμός της επετείου ίδρυσης και η μάχη για τις παρουσίες!
Για μια ακόμα φορά – και μάλιστα με αφορμή την επέτειο ίδρυσής του στις 3 του Σεπτέμβρη – δοκιμάζεται η συνοχή του (εναπομείναντος) ΠΑΣΟΚ.
Η χωρίς τέλος αντιπαράθεση Βενιζέλου-Παπανδρεου οδηγεί σε δύο εορτασμούς της 3ης του Σεπτέμβρη! Δύο εορτασμούς , μάλιστα, που θα πραγματοποιηθούν και οι δύο στο… Ζάππειο!

Η αρχή θα γίνει την επόμενη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου , από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος Παπανδρέου με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Η έκθεση – όπως είχε αποκαλύψει προ μηνός η Real News – θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και αποτελεί ουσιαστικά «όχημα» για την «επιστροφή» του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωτερική πολιτική ζωή.

Θα ακολουθήσει στις 3 του Σεπτέμβρη , ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στον ίδιο χώρο. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνδιάσκεψης, ωστόσο η ιδέα εγκαταλείφθηκε μετά κυρίως τις αντιδράσεις του Κώστα Σκανδαλίδη , ο οποίος επέμενε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με εκπροσώπους των «τριών γενεών» του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι για τα τέλη Αυγούστου είχε προγραμματιστεί να ανακοινωθεί η Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης ,πλην όμως και αυτό παραπέμπεται για … αργότερα, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί ήρεμο εσωκομματικό τοπίο αφού θεωρεί πολύ πιθανές τις πρόωρες εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα παρευρεθεί στην επίσης εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει προγραμματίζει να βρίσκεται στο εξωτερικό . Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προτίθεται να παρευρεθεί στην εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, πλην όμως το ΠΑΣΟΚ θα αποστείλει αντιπροσωπεία, καθώς θέλει να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον πρώην πρωθυπουργό.

Η διαμάχη των δύο πλευρών έχει μεταφερθεί στο ποιοι θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις , ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι πλατφόρμες που θα παρουσιάσουν ο πρώην και ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και οι διαφορετικές προσεγγίσεις που θα υπάρξουν μεταξύ τους.