Θερμή υποδοχή στον Κ. Καραμανλή

(VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Δίνουμε τον αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά», είπε από την Θεσσαλονίκη ο πρώην Πρωθυπουργός.
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον πρώην πρωθυπουργό, που επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, οπαδοί του κόμματος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo.gr κάποιος από τους συγκεντρωμένους του φώναξε: «Κώστα μου εδώ είναι το σπίτι σου» ενώ μία γυναίκα του είπε πως «Είσαι κεφάλαιο για τη ΝΔ».Ο κ. Καραμανλής ανέβηκε στον πέμπτο όροφο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, Δημήτρη Τσάμη και τους υποψήφιους βουλευτές στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Συζήτησαν για την προεκλογική δραστηριότητα και στη σύντομη παρέμβασή του ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως «για να κυβερνηθεί ο τόπος πρέπει το βράδυ των εκλογών να υπάρξει νικητής. Δίνουμε τον αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά».
Αστειεύτηκε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής και του είπε ότι περιμένει από αυτόν οδηγίες για την προεκλογική εκστρατεία, ενώ χαιρέτισε όλους τους υποψήφιους ξεχωριστά και αντάλλαξε λίγες κουβέντες με τον καθένα. Παρών ήταν και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στον οποίο ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι δυο τους ήταν από τους πιο παλιούς στην αίθουσα. Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή διήρκεσε 15 λεπτά.Ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται από την Τρίτη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη – την εκλογική του περιφέρεια – με σκοπό να βοηθήσει και στην πράξη, σε αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία, την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Η συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων είναι ο πρώτος στόχος της ΝΔ και όλοι γνωρίζουν την σημαντική απήχηση που έχει ο πρώην Πρωθυπουργός στην βάση του κόμματος.Μάλιστα δεν αποκλείεται την Παρασκευή να μεταβεί στις Σέρρες όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τετάρτη 2 Μαΐου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στην συμπρωτεύουσα. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις στο τέλος της ομιλίας, ο πρώην Πρωθυπουργός να ανέβει στην εξέδρα.

Παρέμβαση Κ.Καραμανλή - Τι αναφέρει στη δήλωση του

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το Κώστα Καραμανλή. «Άριστες σχέσεις. Τις καλύτερες σχέσεις έχουμε. Και έχουν και βάθος και διάρκεια και μέλλον».Το παρασκήνιο της δημόσιας παρέμβασης Καραμανλή

«Ήταν μια απόφαση που ελήφθη από κοινού» είπε στο Real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ το οποίο συνομιλεί και με το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη κίνηση έγινε στην βουλή το βράδυ της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του και τον ευχαρίστησε για την στάση του. Όλο αυτό το διάστημα οι σχέσεις μεταξύ των δύο ήταν κάτι παρά πάνω από καλές. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΝΔ έβαλε όλους τους «ανθρώπους του Καραμανλή» στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Οι πολύ καλές σχέσεις επιβεβαιώθηκαν και στο Ζάππειο με τον πρώην Πρωθυπουργό να καταχειροκροτά τον Πρόεδρο της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά στο τέλος της ομιλίας του να έχει θερμό εναγκαλισμό με τον Κώστα Καραμανλή.

Η δημόσια δήλωση του πρώην Πρωθυπουργό την συγκεκριμένη ημέρα «κλείδωσε» στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» αμέσως μετά το τέλος του ετήσιου μνημόσυνου που έγινε για τον ιδρυτής της ΝΔ.

Οι αντιδράσεις


Το ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση Καραμανλή


Ο Γ. Καρατζαφέρης για την παρέμβαση Καραμανλή