Quantcast

Τρεις φίλοι σε τρία διαφορετικά κόμματα

Θανάσης Χειμωνάς, Πέτρος Τατσόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης. Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, τρεις φίλοι που αποφάσισαν να πολιτευτούν με τρία διαφορετικά κόμματα.
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης κατεβαίνει υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β’ Αθηνών. Ο συγγραφέας και αρθρογράφος Θανάσης Χειμωνάς με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης στη Β’ Αθηνών.

Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, τρεις φίλοι που αποφάσισαν να πολιτευτούν με τρία διαφορετικά κόμματα.

Και οι τρεις θεωρούν κατάκτηση το γεγονός ότι κατάφεραν να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τις ιδέες τους. Να μπορούν για παράδειγμα λένε να κάνουν παρέα με κάποιον και να περνάνε καλά μαζί του και ταυτόχρονα να μην συμφωνούν ή ακόμη και να αποστρέφονται τις ιδέες του.

“Δεν υπάρχει λόγος επειδή διαφωνούμε και θα διαφωνούμε πάντα - και είναι υγιές αυτό - να καλλιεργήσουμε και ένα κλίμα άτυπου εμφύλιου πολέμου. Κανείς δεν θα βγει κερδισμένος από αυτό και λιγότερο από όλους ο ελληνικός λαός που τυχαίνει να είναι και άοπλος” λέει στο real.gr ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Το γεγονός ότι είμαστε σε διαφορετικά κόμματα δεν σημαίνει ότι μισούμε ο ένας το άλλον» τονίζει ο Θανάσης Χειμωνάς «εμένα μου φαίνεται ότι είμαστε στο ίδιο κόμμα» λέει ο Ρένος Χαραλαμπίδη ενώ και οι τρεις αστειεύτηκαν μεταξύ τους στο facebook για την κοινή τους τύχη.

Η πολιτική τοποθέτηση του καθενός ήταν γνωστή και στους τρεις. Ο Ρένος λέει ότι δεν συζητούσαν ποτέ για πολιτική ενώ ο Χειμωνάς λέει ότι οι όποιες πολιτικές συζητήσεις τους ήταν ακομμάτιστες δηλαδή απέφευγαν να συζητούν για το τι κάνει το κάθε κόμμα και να τοποθετούνται.

«Έχω ψηφίσει τα πάντα»

Μια τυχαία συνάντηση που είχε στο δρόμο πριν από πολλά χρόνια ο Ρένος Χαραλαμπίδης με τον Αντώνη Σαμαρά έπεισε τον δημοφιλή ηθοποιό να ταχθεί στο πλευρό του. «Τον είχα συναντήσει την εποχή που διέσχιζε μόνος του την πολιτική έρημο και έλαμπε από αισιοδοξία και αγωνιστικότητα. Έχει δυο χαρίσματα: Υπομονή και παρατηρητικότητα. Αυτά είναι τα δυο γνωρίσματα των σπουδαίων στρατηγών».

Έχει ψηφίσει σχεδόν τα πάντα ανά εποχές. «Στην υγιή δημοκρατία» μας λέει «δεν πρέπει να ψηφίζει με βάση τις προκαταλήψεις του αλλά με βάση την αναγκαιότητα που επιβάλλει η εκάστοτε ιστορική στιγμή». Όσο για το αν η πολιτική χρειάζεται νέους ηθοποιούς και νέους σκηνοθέτες; «Η πολιτική είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε οι σεναριογράφοι, εμείς οι ηθοποιοί, εμείς και οι σκηνοθέτες».

«Χωρίς γραβάτα θα πάω στη Βουλή»


Το προεκλογικό του γραφείο βρίσκεται αποκλειστικά στο facebook και από εκεί οργανώνει την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Θανάσης Χειμωνάς δέχτηκε πρόταση να κατέβει ως βουλευτής στον αέρα του ραδιοφώνου από τον Μίμη Ανδρουλάκη την ώρα της εκπομπής του και ενώ ο ίδιος ήταν καλεσμένος! Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με το ΠΑΣΟΚ «φίλοι» του στο facebook τον διέγραψαν ενώ στελέχη της αριστεράς δεν είδαν με καλό μάτι τα αστειάκια που αντάλλαξε στο διαδίκτυο με τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Ένας από τους λόγους που εκτιμά τον συγκεκριμένο συγγραφέα και φίλο του είναι γιατί ήταν ο πρώτος που χαρακτήρισε αξιόλογο το συγγραφικό του έργο ενώ παρακολουθεί συχνά τις παραστάσεις του Ρένου Χαραλαμπίδη στο θέατρο.

Ο Θανάσης Χειμωνάς ήταν επίσης στο ψηφοδέλτιο του Πάνου Αμυρά στις δημοτικές εκλογές, δηλώνει ότι δεν θα βάλει γραβάτα στη Βουλή και ότι θα πάει φορώντας το σκουλαρίκι του το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν του! Είναι κατά του γάμου αλλά δεν το παραδέχεται δημοσίως διότι λέει ότι έτσι φεύγουν οι γυναίκες από δίπλα του.

“Απρόβλεπτες οι εκλογές”

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ζήτησε να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι ήταν ο πιο συγγενικός πολιτικός σχηματισμός με τις απόψεις του. “Οι εκλογικές αναμετρήσεις ήταν μέχρι τώρα προκάτ, υπήρχε υψηλό τείχος δικομματισμού, και η ψήφος των πολιτών δεν είχε τελικά σημασία. Αυτές οι εκλογές είναι απρόβλεπτες και ως εκ τούτου συναρπαστικές και θεωρώ ότι αξίζει να πάρει κάνεις μέρος, αν δεν θέλουμε να καταδικαστούμε στο περιθώριο και την γραφικότητα των αιώνιων υποψηφίων”.

Συνεργάστηκε με τον Ρένο Χαραλαμπίδη για την μεταφορά στον κινηματογράφο το 2005 του βιβλίου του “Η καρδιά του κτήνους” ενώ με τον Θανάση Χειμωνά δίνουν συχνά από κοινού το παρόν σε παρουσιάσεις βιβλίων.

“Θεωρώ αξιολύπητους τους ανθρώπους που δεν κάνουν παρέα παρα μόνο με τους ομοϊδεάτες τους και ομολογώ ότι σε μια κοινωνία όπου όλοι θα εξαναγκαστούμε να συμφωνούμε μεταξύ μας δεν θα ήθελα να ζήσω”.