Quantcast

Τσίπρας για Σαμαρά: Θυμήθηκε το Grexit γιατί βλέπει το «Σαμαράς exit»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο μήνυμα έστειλε σε όσους «επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας». (VIDEO)
Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δικαίως του ανήκει σήμερα ένας τίτλος: Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους. Γιατί η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος. Γιατί συμπεριφέρεται σα να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε:

«Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε το Grexit γιατί βλέπει μια πραγματικότητα να έρχεται. Το ‘Σαμαράς exit’. Την έξοδο της συγκυβέρνησης των μνημονίων από τη διακυβέρνηση της χώρας».

Και ο κ. Τσίπρας τόνισε με νόημα: «Ο πρωθυπουργός των Ελλήνων να καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Με γνώμονα οτιδήποτε άλλο εκτός από τη συνείδησή τους. Και οτιδήποτε άλλο επίσης εκτός από τις ανάγκες της πατρίδας. Τα ψέματα όμως τελείωσαν, εξαντλήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν το 2012. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός. Δεν είναι και 1993 για να πετύχει η αποστασία την οποία γνωρίζει πολύ καλά η ομάδα του κ. Σαμαρά».


VIDEO 1-ΤΣΙΠΡΑΣ by realmedialive

Από το βήμα της περιφερειακής σύσκεψης του κόμματος στο Ηράκλειο της Κρήτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα σε όσους, όπως είπε «επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα»

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Προειδοποιούμε ότι όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά. Θυμίζω μόνο στον κ. Σαμαρά. Ότι το 2011 την κινδυνολογία περί νομίσματος και ευρώ την αποκαλούσε : «προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου». Αυτό κάνουν ξανά. Αλλά πλέον δε πιάνει. Ο πανικός τους δεν κρύβεται. Όπως δεν κρύβεται και η ατζέντα τους. Γιατί έχουν βγει τα email της τρόικας στον τύπο. Καλώ λοιπόν τον κ. Σαμαρά, να σταματήσει να κρύβεται. Και να μιλήσει ανοιχτά για αυτά που έχει δεσμευτεί και δεν κρύβονται πίσω από καμία κινδυνολογία».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του» τονίζοντας ότι: «δεν πιστεύουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όσα ο τόπος γνώρισε μέχρι τώρα, στο σύστημα της κομματικής νομής της εξουσίας. Δεν πιστεύω και δεν πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να είναι η λεία του εκάστοτε νικητή των εκλογών. Και πολύ περισσότερο δεν πιστεύω, και δεν πιστεύουμε, ότι μπορούμε μόνοι μας. Χωρίς τη μαχητική υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Χωρίς την οικοδόμηση συμμαχιών».


VIDEO 2 - ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ by realmedialive

Αναφερόμενος στις αγορές, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του λαού και της Πατρίδας κι όχι των αγορών. Μερικοί νομίζουν ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

Απευθυνόμενος στην Ευρώπη και τους εταίρους ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους.
Μην παίζουν με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί».


VIDEO 3 - ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ by realmedialive

Ν. Αθανασίου στον realfm 97,8: Κάποιοι ψάχνουν «φύλλο συκής» για να ψηφίσουν Πρόεδρο