Quantcast

Τσίπρας: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί

Υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.(VIDEO)
Υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ομιλία του στη Λιβαδιά μίλησε για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους και το εκλογικό δίλημμα.

«Στις 25 Γενάρη ανοίξαμε λογαριασμούς με την ιστορία. Δε θα τους αφήσουμε στη μέση. Κάποιοι θέλουν να γίνει η αριστερά μικρή παρένθεση στο καθεστώς που στήσανε εδώ και 40 χρόνια. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να αναφερθώ σε κάτι που ακούω τον κύριο Μεϊμαράκη να επαναλαμβάνει με ολοένα και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Ότι, τάχα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στον ελληνικό λαό 90 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το πιο άθλιο ψέμα που έχουν πει μέχρι τώρα. Αυτοί που χρέωσαν επί 40 χρόνια διακυβέρνησης το τόπο με 340 δισ. χρέος, έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο ότι δήθεν εμείς δημιουργήσαμε χρέη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Στο επτάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο χρέος της χώρας, όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 10,9 δισ. ευρώ. Η συμφωνία που εμείς φέρνουμε μας γλιτώνει κατά 20 δισ. σε μέτρα, από τα μικρότερα πρωτόγεννη πλεονάσματα. Ενώ με τη χρηματοδοτική κάλυψη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ξεπληρώνουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν ο βίος και η πολιτεία τους επι 40 χρόνια, με πολύ μικρότερο επιτόκιο από ότι θα το ξεπληρώναμε με τις δικές τους συμφωνίες». «Γι' αυτό, κύριε Μεϊμαράκη, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ από realmedialive

Επιπλέον έθεσε το δίλημμα της κάλπης με ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ. «Ποιον εσείς εμπιστεύεστε να κυβερνήσει; Την οικονομική ολιγαρχία ή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία; Τη ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη, που σιτίζονται από τη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της σε βάρος σας; Ή τον ΣΥΡΙΖΑ, που είμαστε η μοναδική εγγύηση ότι θα δε θα αφεθούν στη τύχη τους οι νέοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και δύσκολοι όροι. «Εμείς παρά τις εκβιαστικές συνθήκες της διαπραγμάτευσης μέχρι τις 12 Ιουλίου, πετύχαμε να κρατήσουμε πολλά σημεία ανοιχτά, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τις επόμενες μάχες με καλύτερες συνθήκες» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ανοιχτά σημεία της συμφωνίας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
• Βελτιώσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων της Ε.Ε μέχρι το τέλος του 2015.
• Μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπορίας γεωργικών προϊόντων.
• Καθιέρωση πρωτοβουλίας για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων και στην προώθηση και διαχείριση των εξαγωγικών δικτύων διανομής.
• Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη θέσπιση νέου πλαισίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
• Ενθάρρυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ευνοούν τους νέους και δραστήριους αγρότες.
• Μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγροτικής εκμετάλλευσης.
• Πρόγραμμα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων κατά τη χρήση ενέργειας και τη διαχείριση των υδάτων.
• Στήριξη ορθών γεωργικών πρακτικών χρηματοδοτούμενες με κονδύλια της ΕΕ.

«Αυτά τα οκτώ σημεία είναι οι κρίσιμες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Είναι οι μάχες που θα δώσουμε μαζί. Για να πάρουν το περιεχόμενο που θέλουμε. Για να δώσουμε τις λύσεις που μας πάνε μπροστά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν τα όρια τους»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην εικόνα του 3χρονου Αϊλάν, ο οποίος πνίγηκε στην προσπάθεια του να φτάσει από την Αλικαρνασσό στην Κω.
«Η θάλασσα του Αιγαίου χθες ξέβρασε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στις ακτές της Αλικαρνασσού. Και είναι στιγμές που η εικόνα σα γροθιά στο στομάχι, σε αναγκάζει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μιλάς για ένα πρόβλημα, αλλά για ανθρώπινες ζωές. Ζωές που αυτές τις μέρες στοιβάζονται στα κα?κια και στα τρένα. Που στοιχειώνουν τις συνειδήσεις μας – αλλά αυτό δεν αρκεί» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν αρκεί να συγκλονιζόμαστε από την εικόνα του– του μικρού Αϊλάν, νεκρού στη άκρη της ακτής. Αλλά και από τις πολλές εικόνες των ανθρώπων που οδύρονται, τραυματίζονται και πεθαίνουν κάθε μέρα, αναζητώντας στον ήλιο μοίρα και μια ζωή ανθρώπινη.Πρέπει να αφυπνιστούμε, να εξεγερθούμε και να δράσουμε».

Επιπλέον κατηγόρησε την ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή για ψηφοθηρία στο θέμα των προσφύγων. «Και είναι πράγματι ντροπή κάποιοι και εδώ στην Ελλάδα να προσπαθούν να ψηφοθηρήσουν πάνω στο πιο δραματικό ευρωπαικό και παγκόσμιο πρόβλημα. Η χθεσινή εικόνα της φρίκης, που συγκλόνισε το πλανήτη, έρχεται δυστυχώς να καταδείξει τη μεγάλη ανευθυνότητα και τη μεγάλη ντροπή των πολιτικών δυνάμεων και ειδικότερα της ΝΔ, που από τη πρώτη στιγμή επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για μικροκομματικά το προσφυγικό, προκειμένου να απευθυνθούν στα πιο ακραία λαϊκιστικά ένστικτα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας..

«Ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν τα όριά τους. Η ΝΔ στις 25 Γενάρη μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ ήταν απολύτως εμφανές ότι θα ερχόντουσαν τα κύματα των προσφύγων. Η ΝΔ είναι, λοιπόν, σήμερα υπόλογος και όχι τιμητής» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.