Quantcast

Εικόνες ντροπής σε αγώνα στην Κεφαλονιά: Ξαπλώστρες αντί φορείου για τραυματισμένο τερματοφύλακα - Το ασθενοφόρο άργησε 40 λεπτά

Ποδοσφαιριστής χτύπησε στην σπονδυλική στήλη, αλλά το ιατρείο του γηπέδου ήταν κλειδωμένο. Έσπασαν την πόρτα και δεν βρέθηκε φορείο, αλλά ξαπλώστρες παραλίας. Το ασθενοφόρο έφτασε 40 λεπτά αργότερα.
Εικόνες ντροπής σημαδεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2017, με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να κινδυνεύουν σοβαρά εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν στα γήπεδα.

Ο τερματοφύλακας των Πρόννων, ομάδα του τοπικού Κεφαλονιάς, Σπήλιος Κάστης συγκρούστηκε με ποδοσφαιριστή των Διλινάτων (Αρμάντο Ντετλάλα) στο 80ο λεπτό του αγώνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα.




Ο γιατρός του αγώνα έδωσε άμεσα εντολή να έρθει ασθενοφόρο, κι ενώ ο τραυματίας αδυνατούσε να κινήσει του σώμα του, πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Ταυτόχρονα, το ιατρείο του γηπέδου ήταν κλειδωμένο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των Πρόννων Σπύρος Σολωμός να σπάσει το παράθυρο για να μπει μέσα, προκειμένου να βρει φορείο για να τοποθετηθεί υπό την επιτήρηση του γιατρού ο παίκτης.



Φορείο, όμως, δεν υπήρχε πουθενά, παρά μόνο μια στίβα από ξαπλώστρες παραλίας!

Ταυτόχρονα, το ασθενοφόρο από το Αργοστόλι καθυστερούσε να φτάσει στο σημείο.



Αυτό, τελικώς, συνέβη περίπου 40 λεπτά μετά το χτύπημα του άτυχου άνδρα.

Στον τερματοφύλακα των Πρόννων έγινε μαγνητική και αποδείχθηκε ότι δεν πειράχθηκε η σπονδυλική του στήλη.



Έπειτα από τρεις περίπου ώρες από το συμβάν συνήλθε, ωστόσο, το Σάββατο, κυρίως για προληπτικούς λόγους, παρέμεινε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Ενδεχομένως το πρωί της Κυριακής να του γίνουν ακόμη κάποιες εξετάσεις, αλλά το μεσημέρι, όπως ενημέρωσε ο θεράπων ιατρός, θα πάρει εξιτήριο.

ΠΗΓΗ: efimeridakefalonia