Quantcast

Το Τόκιο στην κούρσα διεκδίκησης των Ολυμπιακών

To Τόκιο σκοπεύει να καταθέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανοικοδόμηση της χώρας.
To Τόκιο σκοπεύει να καταθέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανοικοδόμηση της χώρας από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου.

Ο κυβερνήτης της πόλης, Shintaro Ishihara, μετά την τέταρτη συνεχή επανεκλογή του διακήρυξε ότι η χώρα μπορεί να αρχίσει να σηκώνει το χέρι της για τη διεκδίκηση των Αγώνων: «Αν και οι Αγώνες είναι μόλις εννιά χρόνια μακριά, μπορούμε να αρχίσουμε να σηκώνουμε το χέρι μας. Αν εργαστούμε σκληρά και με ελπίδα, θα είναι πολύ σημαντικό για την αναβίωση και ανοικοδόμηση της χώρας μας».

Το 2009, το Τόκιο έχασε τους Ολυμπιακούς του 2016 από το Ρίο Ντε Τζάνερο και ο Ιshihara δέχθηκε σκληρή κριτική ότι ξόδεψε 176 εκατ. δολάρια για την αποτυχημένη διεκδίκηση των Αγώνων, που είχαν περιβαλλοντικό και συμπαγή χαρακτήρα. Οι υποψήφιοι του 2020 πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, ενώ η εκλογή θα γίνει σε διοργάνωση στο Μπουένος Άιρες το 2013.

Βερολίνο, Μπουσάν, Κέιπ Τάουν, Ρόμη και Κωνσταντινούπολη είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διοργανώσουν τη μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: BBC NEWS