Quantcast

Οξεία σκωληκοειδίτιδα και ο κίνδυνος λανθασμένης διάγνωσης

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα εκδηλώνεται αρχικά με ήπιο πόνο...
Η οξεία σκωληκοειδίτιδα εκδηλώνεται αρχικά με ήπιο πόνο στην περιοχή γύρω από τον ομφαλό. Στην συνέχεια ο πόνος μετατοπίζεται και εντοπίζεται χαμηλότερα δεξιά, ενώ γίνεται επίμονος και βασανιστικός και πολλές φορές επιδεινώνεται με τις κινήσεις, το βήχα κ.λπ. Επιπρόσθετα μπορεί να εκδηλωθούν γαστρεντερικές διαταραχές (έμετος, ναυτία,διάρροια), γενικά δυσφορία , ανορεξία και πυρετός.

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι μια επείγουσα χειρουργική κατάσταση και χρίζει άμεσης εισαγωγή σε χειρουργική κλινική για χειρουργική αντιμετώπιση. δηλαδή την εκτομή της σκωληκοειδούς απόφυσης. Αν δεν πραγματοποιηθεί έγκαιρα μπορεί να εξελιχθεί σε περιτονίτιδα ( φλεγμονή του περιτόναιου ) που είναι δυνητικά μια θανατηφόρος κατάσταση.

Η διάγνωση της σκωληκοειδίτιδας δεν είναι πάντα εύκολη. Συχνά τα συμπτώματα μπορεί να παραπέμπουν σε πνευμονία, γαστρεντερίτιδα, ουρολοίμωξη γι'αυτό και ουσιαστικά η απόφαση για το αν θα οδηγηθεί ο ασθενής στο χειρουργείο λαμβάνεται με βάση το ιστορικό του ασθενούς και την κλινική εικόνα του ασθενούς.

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε τη συνεχεία του άρθρου.