Quantcast

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μεγάλη μάχη για τον σταυρό θα γίνει και στην υπόλοιπη χώρα. Στην Θεσσαλονική θα κάνουν την εμφάνιση τους στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια πολά νέα πρόσωπα.
Μεγάλη μάχη για τον σταυρό θα γίνει και στην υπόλοιπη χώρα. Στην Θεσσαλονική θα κάνουν την εμφάνιση τους στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια πολά νέα πρόσωπα.

KENTΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

θα πλαισιώσει το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο είναι ο δικηγόρος και µέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ Τάσος Μπαρτζώκας. Το εκλεγµένο µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Κώστας Ζιώγας δεν κρύβει το ενδιαφέρον του, όπως και ο δηµοτικός σύµβουλος Βέροιας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πολιτευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στο Κιλκίς φαίνεται ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι υποψηφιότητες του Σάββα Τσιτουρίδη και του πολιτευτή Γιώργου Γεωργαντά, ενώ «θολό» παραµένει το τοπίο σχετικά µε την υποψηφιότητα του δηµάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα, όπου υπάρχει δικαστική «εµπλοκή» που θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις.

Στην Πέλλα ο βουλευτής Γιώργος Καρασµάνης διατηρεί τη µοναδική «γαλάζια» έδρα. Νέες υποψηφιότητες είναι ο πολιτικός µηχανικός Διονύσης Σταµενίτης και ο Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, ενώ ενδιαφέρονται η Παρθένα Φουντουκίδου και ο Ιορδάνης Τζαµτζής. Στην Πιερία φαίνεται ότι «κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες της νοµαρχιακής συµβούλου Σοφίας Μαυρίδου, του Αποστόλη Πόδα, του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Κώστα Κουκοδήµου.

Στις Σέρρες
η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είναι η κυρία των «πέντε» εκφραστών της λαϊκής Δεξιάς που εκλέγεται στο νοµό, ο Κώστας Τσιπλάκης θα κατέλθει και πάλι, ενώ για το γιο του Αχιλλέα Καραµανλή, Κώστα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενδιαφέρεται να πολιτευθεί.

Στη Χαλκιδική
υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς. Πιθανότατα στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν οι Ευθύµιος Καρανάσιος και Ιφιγένεια Κυριακού που είχαν διεκδικήσει την εκλογή τους πριν από δύο χρόνια. Τα νέα πρόσωπα είναι ο οικονοµολόγος Δηµήτρης Πάχτας, η ελεύθερη επαγγελµατίας Ολγα Παπαµέτη, ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου Γιώργος Γκιλής και ο δικηγόρος Νίκος Καραµανλής που συµµετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2007. Το κόµµα καταβάλλει προσπάθειες προκειµένου να πείσει το µηχανολόγο-µηχανικό και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δηµήτρη Τσούφη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στα Γρεβενά
η Ν.Δ. έχει καταλήξει στον Θανάση Σδράλλη, προσωπάρχη στη Ν.Δ. και από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Α. Σαµαρά από την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης. Τοπικά στελέχη δείχνουν ως υποψήφιο το Βάιο Κόραβο, ενώ στους ενδιαφεροµένους περιλαµβάνονται οι Ιωάννης Γιάτσιος, Ματθαίος Αδάµος και Γιάννης Χάτσιος. Στην Καστοριά τα νέα πρόσωπα θα είναι, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Πασχάλης Γκέτσιος, Γιώργος Ντίνας και Μαρία Αντωνίου, ενώ στην Κοζάνη η νέα υποψηφιότητα εστιάζεται στο πρόσωπο του Διαµαντή Βαχτσιαβάνου, στελέχους της Ν.Δ. επί σειρά ετών.

Στη Φλώρινα,
όπου η Ν.Δ. εκπροσωπείται από τον Στάθη Κωνσταντινίδη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τις υποψηφιότητες του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονοµολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Στη Δράμα
ο πρώην δήµαρχος Θωµάς Μαργαρίτης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, ενώ ακούγεται το όνοµα του πρώην βουλευτή Σταύρου Δαϊλάκη. Στον Εβρο είναι δεδοµένη η υποψηφιότητα του Ακη Γεροντόπουλου, ενώ στην Καβάλα υποψήφιος φέρεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής. Στην Ξάνθη ο Αλέκος Κοντός παραµένει στο ψηφοδέλτιο, ενώ αναµένεται να συµπεριληφθούν ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και η Γεωργία Ανδρέου. Στη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη, η Ν.Δ. αναζητά πρόσωπο από τη µειονότητα.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Αρτα δεδοµένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Παπαδηµητρίου, γιου του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδηµητρίου. Ενδιαφέρον υπάρχει από τον Γιώργο Στύλιο, τον Χριστόφορο Μίχο, τον πρώην νοµάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου και την Εύη Καραµπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραµπίνα. Ακούγεται επίσης το όνοµα της δηµοτικής συµβούλου Τασούλας Σίµου-Τάσου. Στη Θεσπρωτία εκτός από τον πρώην υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, τη µονοεδρική αναµένεται να διεκδικήσουν οι Κώστας Μπέσης και Νίκος Κάτσιος. Στα Ιωάννινα υπάρχουν οι παρουσίες του γραµµατέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα και του Σταύρου Καλογιάννη. Υποψήφιος αναµένεται να είναι ο δηµοσιογράφος Στέλιος Λεύκοβιτς, ενώ τα τοπικά στελέχη µιλούν και για τους Κώστα Κάτσενο, Γιάννη Γεροθανάση, Οδυσσέα Πότση. Στην Πρέβεζα κυκλοφορούν τα ονόµατα των Αχιλλέα Βουνάτσου, Μιχάλη Σπυρέλη, Στέργιου Γιαννάκη και Μαρίας Πετρόζου.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αιτωλοακαρνανία έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του µέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Θύµιου Δρόσου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, εξετάζεται ο πρώην δήµαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της Ελενας Μάντζιου-Κοτρολού, ενώ πληροφορίες µιλούν για τις συµµετοχές της δηµοτικής συµβούλου Αγρινίου Γεωργίας Μπόκα και του Νίκου Καραπάνου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης τον υποψήφιο περιφερειάρχη και πολιτικό µηχανικό Γιώργο Παπαναστασίου, τον Ασηµάκη Φωτόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή, και τον Δηµήτρη Αρβανίτη.Εξετάστηκε επίσης η υποψηφιότητα του ΟΝΝΕΔίτη γιατρού Αγγελου Παπαναστασίου, ενώ ακούγεται το όνοµα του πρώην δηµάρχου Αιτωλικού Κώστα Σταράµου.

Στην Αχαΐα
θα δώσει τη «µάχη του σταυρού» ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσουν και πάλι τις δυνάµεις τους η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Νέοι υποψήφιοι αναµένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Καλαµαλίκης και ο υποψήφιος δήµαρχος Πάτρας Κώστας Χριστόπουλος. Συζητούνται να είναι και πάλι υποψήφιες η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου και η Ελένη Πανίτσα-Μπακουλοπούλου.

Στην Ηλεία υποψηφιότητες µε αέρα ανανέωσης είναι η βουλευτής Επικρατείας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Διαµαντής Σεϊτανίδης. Στο ψηφοδέλτιο µε το βουλευτή Κώστα Τζαβάρα και «ανεβασµένες» τις «µετοχές» του αναµένεται να δώσει τη µάχη ο καθηγητής Πανεπιστηµίου Διονύσης Χιόνης και οι Χάρης Λαµπρόπουλος, Γιώργος Κατσάµπερης, ενώ θα είναι πάλι υποψήφιος ο Παναγιώτης Αδρακτάς.

ΙΟΝΙΟ

Στη Ζάκυνθο
φέρεται να είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης Διονύσης Γάσπαρος, στην Κέρκυρα ο Στέφανος Γκίκας, στην Κεφαλλονιά δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη «µάχη του σταυρού» ο υφυπουργός και πρώην βουλευτής Πέτρος Αλιβιζάτος. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο «κατεβαίνει» από την Α’ Αθηνών όπου ήταν υποψήφια στις προηγούµενες εκλογές η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη (µε κεφαλλονίτικη καταγωγή) καθώς και ο Παύλος Παπαδάτος. Στη Λευκάδα ακούγεται η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βοιωτία ο Ανδρέας Κουτσούµπας δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ ακούγονται τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Γιάννη Καράµπελα, του Παντελή Φραγκούλη, του Τάσου Ιγγλέζου και του Λουκά Υπερήφανου.

Στην Εύβοια, µε τους εν ενεργεία βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Σίµο Κεδίκογλου οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται: οι πληροφορίες µιλούν για το δήµαρχο Ιστιαίας Χριστοφή Ζάχο, τη Σίσσυ Λαΐου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σταµάτη Γκάβαλη και το γιατρό Γιώργο Χαλιώτη. Στη µονοεδρική Ευρυτανία πολύ πιθανή είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Κοντογιώργου, πρώην πολιτικού φίλου της Ντόρας Μπακογιάννη. Στη Φθιώτιδα το «γαλάζιο» τοπίο αλλάζει µετά τη «µετακίνηση» του Θανάση Γιαννόπουλου στη Β’ Αθηνών. Ο Χρήστος Σταϊκούρας παραµένει από τα ισχυρά ονόµατα του ψηφοδελτίου και προστίθενται οι Νίκος Σταυρογιάννης, Γιάννης Μπρεκουλάκης, Ελένη Τσεκούρα και Ελένη Μακρή. Στη Φωκίδα το ψηφοδέλτιο ανανεώνεται µε την είσοδο του δηµοσιογράφου Σπύρου Τρίψα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ως υποψήφιο τον Κώστα Παπαθανασίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην Καρδίτσα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δηµήτρης Σιούφας φαίνεται ότι δεν θα διεκδικήσει «σταυρό». Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως λένε οι πληροφορίες, ο ανιψιός του, Παύλος Σιούφας, ενώ αέρα ανανέωσης θα φέρει ο Βασίλης Πολυµερόπουλος, µέλος της ΑΔΕΔΥ. Η τοπική κοινωνία µιλά για το γιο του πρώην υπουργού Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου, Γιώργο.

Στη Λάρισα, όπου η Ν.Δ. έχει ισχυρή παρουσία µε το γραµµατέα Πολιτικού Σχεδιασµού Μάξιµο Χαρακόπουλο και τον Χρήστο Ζώη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τη συµµετοχή του Γιώργου Αδαµούλη. Μεταξύ των ονοµάτων που κυκλοφορούν είναι του πρώην νοµάρχη Λουκά Κατσαρού, του Ντίνου Διαµάντου και της Μαίρης Καµηλαράκη. Στη Μαγνησία, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Θανάση Νάκου, «επιστρέφει» µε αξιώσεις η Ζέττα Μακρή, ενώ πληροφορίες µιλούν για το σύµβουλο του προέδρου της Ν.Δ. σε θέµατα διαφάνειας Γιώργο Σούρλα.
Στα Τρίκαλα µετά τη διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη, υποψήφιος θα είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ενώ οι πληροφορίες µιλούν για τον Κώστα Σκρέκα, γιο του πρώην βουλευτή, την Ελένη Αργυροπούλου και τη Ζέφη Νικολάου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στην Αργολίδα η Ελσα Παπαδηµητρίου διαγράφηκε, ο Γιάννης Μανώλης «µετακοµίζει» στη Β’ Αθηνών και στο ψηφοδέλτιο ο µόνος εν ενεργεία βουλευτής είναι ο Γιάννης Ανδριανός. Νέα πρόσωπα είναι ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς, ο Βασίλης Σιδέρης, ο Χρήστος Καλατζής και η Θεοδώρα Καλογεράκου, ενώ ακούγεται και το όνοµα του Βαγγέλη Μπαρµπάκου.

Στην Αρκαδία υπάρχει η παρουσία του βουλευτή και γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου. Οι πληροφορίες µιλούν για τους Μαρίνο Τσίρµπα, Μαρία Τροχάνη και Βασίλη Κοντοζαµάνη. Στην Κορινθία θα πολιτευτεί ο γνωστός γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ερώτηµα παραµένει η συµµετοχή του γιου του Σταύρου Δήµα, καθώς ο υπουργός έχει «κλειδώσει» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ ανοίγει ο δρόµος για τον Κώστα Γιώτη. Στη Λακωνία δύο στελέχη της Ν.Δ. θα αναζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Ο Μενέλαος Δασκαλάκης και η Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας.
 
Στη Μεσσηνία, «έδρα» του Α. Σαµαρά, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσουν κατά πληροφορίες ο Μιλτιάδης Χρυσοµάλλης, ο δικηγόρος Αγγελος Κωτσιόπουλος και ο Κώστας Σαµπατζιώτης. Δεν έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Κώστα Ζωντανού, ενώ ανοιχτή παραµένει η συµµετοχή του υποψήφιου περιφερειάρχη Δηµήτρη Δράκου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης την Μπέσσυ Πλέτσα.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λέσβο θα είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παύλος Βογιατζής, στη Σάµο η Ν.Δ. έχει καταλήξει στο κοµµατικό στέλεχος Φίλιππο Μωυσόγλου και στη Χίο, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Κώστα Μουσουρούλη, οι πληροφορίες µιλούν για τη Μαρία Σώδη.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στα Δωδεκάνησα
η Ν.Δ. εκπροσωπείται µε άρωµα γυναίκας σήµερα στη Βουλή, τη Μίκα Ιατρίδη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Μπάµπη Κόκκινου, ενώ η λίστα των ενδιαφεροµένων είναι µεγάλη. Ακούγονται οι Βασίλης Χρύσης, Παντελής Μαραβέλιας, Γιάννης Παπάς, Μάνος Κόνσολας και Ηλίας Ζωγραφίδης. Στις Κυκλάδες, όπου ο βουλευτής Γιάννης Βρούτσης έχει τη «γαλάζια» έδρα, κατά τις πληροφορίες θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Καφτηράνης. Πληροφορίες µιλούν για συµµετοχή της Φιλιάννας Χωµατά, κόρης του πρώην βουλευτή, και του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη

ΚΡΗΤΗ

Στο Ηράκλειο,
έδρα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, µάχη θα δώσουν ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης και ο Γιάννης Οικονόµου. Πληροφορίες µιλούν επίσης για τον Κώστα Μπαντουβά και την Αντιγόνη Σταµενίτη. Στο Ρέθυµνο, µετά τη «µετακίνηση» της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ανιψιού του πρώην υπουργού. Στα Χανιά σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Μανούσου Βολουδάκη και Κυριάκου Βιρβιδάκη. Στο Λασίθι, εκτός από τη δεδοµένη υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, αναµένεται να «κατέβει» η Ελένη Βλάση.