Quantcast

ΑΕΚ: Εκτός ομάδας μέχρι το καλοκαίρι ο Λιβάγια - Ξεκαθαρίζει για Ολιβέιρα

Ο Μάρκο Λιβάγια, όπως όλα δείχνουν, πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

 

Ο Κροάτης επιθετικός, μετά τη χθεσινή εξέλιξη και το «όχι» στην πρόταση της Ένωσης για νέο συμβόλαιο, φαίνεται πως θα ενημερωθεί ότι θα μείνει εκτός πλάνων από τη διοίκηση μέχρι να αποχωρήσει από την ομάδα!

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, έτσι θα πράξει και με τον Λιβάγια, με τον Μανόλο Χιμένεθ να ενημερώνεται σήμερα για την απόφαση της διοίκησης να μην υπολογίζει στον 27χρονο ποδοσφαιριστή.

Στην Ένωση δεν θέλουν να ποντάρουν σε έναν παίκτη που μετράει μέρες στην ομάδα, ενώ είναι πιθανό αυτό να λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης, προκειμένου ο Λιβάγια να αποχωρήσει από τον Ιανουάριο και να μην μείνει μέχρι το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Από εκεί και πέρα, από σήμερα θα περάσει σε πρώτο πλάνο η υπόθεση του Νέλσον Ολιβέιρα.

Στις πρώτες επαφές με τον Πορτογάλο φορ υπήρχε διαφορά, αφού οι πάγιες αποδοχές που του προσφέρθηκαν ήταν 700.000 ευρώ, αλλά με κάποια υψηλά μπόνους.

Ο Ολιβέιρα περίμενε κάτι καλύτερο, έστω κι αν γνωρίζει καλά πως με τις εμφανίσεις του είναι αδύνατο να βρει τα 1,2 εκατ. ευρώ που εισέπραττε μέχρι τώρα.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως δεν υπάρχει στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή ομάδα που να έχει προσεγγίσει τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν μόνοι τους.

Κι άλλη αποχώρηση στην ΑΕΚ 

Εκτός ομάδας είχε τεθεί ο Παουλίνιο Μότα έπειτα από το ματς με τον Βόλο τον Δεκέμβρη, παιχνίδι που έφερε και το τέλος του Μάσιμο Καρέρα από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Από τότε ο Πορτογάλος δεξιός μπακ δεν υπολογιζόταν και η πλευρά του παίκτη είχε ενημερωθεί σχετικά, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για να αποχωρήσει από τον σύλλογο τον Ιανουάριο.

Το τελευταίο διάστημα ο Παουλίνιο ψαχνόταν να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ενώ βρισκόταν παράλληλα σε επικοινωνία με την ΑΕΚ για να προχωρήσει το θέμα της πρόωρης λύσης της συνεργασίας τους. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου έληγε, άλλωστε, το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα και με την πλευρά του παίκτη, ΑΕΚ και Παουλίνιο, βρίσκονται πλέον κοντά σε συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου του, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Την ίδια στιγμή, ο 29χρονος οπισθοφύλακας παραμένει σε αναζήτηση πρότασης από ομάδα της πατρίδας του.

Ο Παουλίνιο είχε αποκτηθεί από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019, μένοντας ελεύθερος από την Τσάβες.

Στον 1,5 χρόνο του στα κιτρινόμαυρα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 38 συμμετοχές, μετρώντας 6 ασίστ.

Τη φετινή σεζόν είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας της Ένωσης από τον Καρέρα και αγωνίστηκε μόνο στο πρωτάθλημα, έχοντας 10 συμμετοχές και 1 ασίστ.