Quantcast

«Αγκαλιά» με την άνοδο στη Bundesliga η Φορτούνα - Ασίστ και συμμετοχή σε γκολ ο Τζόλης

Έτοιμη να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Bundesliga έπειτα από 4 χρόνια παραμονής στη Β’ Κατηγορία είναι πλέον η Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Η ομάδα του Χρήστου Τζόλη (πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 22 γκολ), ο οποίος ξεκίνησε βασικός και πρωταγωνίστησε ξανά, μετρώντας άλλη μία ασίστ (7η εφετινή), θριάμβευσε εκτός έδρας επί της Μπόχουμ με 3-0 στο πρώτο μπαράζ παραμονής/ανόδου στην Bundesliga και ουσιαστικά «αγκάλιασε» την επιστροφή της ενόψει της ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (27/5, 21:30) στην «Merkur Spiel-Arena» του Ντίσελντορφ.

Το ματς στο «Vonovia Ruhrstadion» ξεκίνησε με τη Φορτούνα να πατάει το... γκάζι γίνεται από νωρίς το «αφεντικό» στο γήπεδο. Στο 13’ ο Τζόλης εκτέλεσε κόρνερ απ’ τα αριστερά, με τον Φίλιπ Χόφμαν να κάνει κάκιστο υπολογισμό και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 των φιλοξενούμενων.

Στο 17’ ο Μπερνάρντο είχε «κεραυνό» στο αριστερό δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Μπόχουμ, ενώ στο 64’ ο Φέλιξ Κλάους διπλασίασε τα τέρματα της Φορτούνα, υποδεχόμενος μία εξαιρετική ασίστ απ’ τον Τζόλη, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 87' απ' τον Άπελκαμπ. 

Την τελική... πινελιά στο μεγάλο διπλό της Φορτούνα έβαλε στο 72’ ο Γιανίκ Ένγκελχαρντ με κοντινό πλασέ, ενώ στο 79’ ο Κλάους «σημάδεψε» το δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει ακόμη πιο εμφατική τη νίκη της ομάδας του.