Quantcast

«Άλωσε» το Ιβανώφειο η ΑΕΚ - ΒΙΝΤΕΟ

Καλύτερη η ΑΕΚ με σωστές επιλογές και σωστή αμυντική λειτουργία βρήκε τις αδυναμίες των γηπεδούχων και πέτυχε σημαντική νίκη στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή με 72-79 (ημ. 31-37) διευρύνοντας το αήττητο της, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Με Χρυσικόπουλο και Λάνγκφορντ πρωταγωνιστές, η Ένωση στο πρώτο μέρος πήρε προβάδισμα 6 πόντων και στη δεύτερη περίοδο, με 26 πόντους στο ενεργητικό της, έθεσε τις βάσεις για τη νίκη. Ο Ηρακλής είχε απλά ένα καλό ξεκίνημα, όταν και περιόρισε τις επιθετικές διαθέσεις των φιλοξενούμενων. Όμως η ΑΕΚ σύντομα βρήκε τις λύσεις και ανέβασε σταδιακά την απόδοση της. 

Ο Ηρακλής με τον Καββαδά σε ρόλο οργανωτή και εκτελεστή προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι, αλλά στην 3η περίοδο ανέλαβε το σκοράρισμα ο Ματσιούλις για την ΑΕΚ και η διαφορά συνεχώς αυξανόμενη έφθασε στο +13 (41-54) για την ομάδα του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Μάλιστα η ΑΕΚ ξεκίνησε με περισσότερες αξιώσεις στην 3η περίοδο την οποία έκλεισε με διαφορά 12 πόντων (44-56). 

Στην 4η περίοδο, ο Καββαδάς συνέχισε να εκτελεί για τον Ηρακλή έχοντας φτάσει τους 18 πόντους και τα 7 ριμπάουντ, αλλά ήταν ουσιαστικά μόνος χωρίς βοήθειες από τους συμπαίκτες του απέναντι σε μια ΑΕΚ με πλήθος επιλογών. Στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Ηρακλής έδωσε τα πάντα για να καλύψει τη διαφορά και στο 37' την είχε μειώσει στο -7 (59-66). 

Λίγο πριν την λήξη (1.45), ο Μορέϊρα αποβλήθηκε με 5ο φάουλ, αλλά ο χρόνος ήταν πλέον αδυσώπητος για τον Ηρακλή που παρά την μεγάλη προσπάθεια των παικτών του δεν είχε εύκολο έργο να κάνει. Ο Ηρακλής έκανε στην 4η περίοδο την μεγαλύτερη προσπάθεια του, αλλά η διαφορά που είχε ξεφύγει για την ΑΕΚ δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί. Η ομάδα των «κυανολεύκων» παρά την υπεροχή της στα ριμπάουντ  (31-27) δεν κατάφερε να περιορίσει τα ατού της ΑΕΚ.