Quantcast

Αντσελότι: «Η Ρεάλ δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων»

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale παραχώρησε ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος σήμερα (10/6) συμπληρώνει 65 χρόνια ζωής. Σε μια ανασκόπηση της ζωής του ο «Καρλέτο» έκανε λόγο για «όμορφα χρόνια, που έμαθες τη ζωή». 

Ο Αντσελότι επαίνεσε σχεδόν όλους τους προέδρους των συλλόγων με τους οποίους έχει ασχοληθεί στην καριέρα του και συνέχισε μιλώντας για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, για προπονητές που φεύγουν από τη σκηνή ή αλλάζουν «φανέλες».

«Δεν βλέπω κανένα ιδιαίτερο νέο, αυτό είναι πάντα η δουλειά μας, αλλά η περίπτωση Κλοπ είναι σημαντική. Η συνεχής πίεση, το φόρτο των ευθυνών γίνονται υπερβολικά βάρη. Συνέβη και στον Αρίγκο Σάκι».

Για τον Αντσελότι, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξεχωριστή: «Η Μίλαν είναι στην καρδιά μου, έπαιξα, ήμουν προπονητής, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής. Η Ρεάλ είναι Ρεάλ, τι καλύτερο; Εδώ υπάρχει σεβασμός στην ιστορία, όλοι οι ποδοσφαιριστές του παρελθόντος είναι παρόντες στις φωτογραφίες του αθλητικού κέντρου».

Τώρα η προσοχή στρέφεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία, αλλά τον Αύγουστο οι υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν εκ νέου: La Liga, Champions League και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ακριβώς σε εκείνο το σημείο ο Αντσελότι έριξε τη... βόμβα: «Η FIFA να το ξεχάσει, παίκτες και οι σύλλογοι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά. Ένας μόνο αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει 20 εκατομμύρια και η FIFA θέλει να μας δώσει αυτό το ποσό για ολόκληρο το Κύπελλο. Αρνητικός. Όπως εμείς, έτσι κι άλλοι σύλλογοι θα αρνηθούν την πρόσκληση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ