Quantcast

Απόδραση τίτλου με... VAR από το Μπιλμπάο για τη Ρεάλ - BINTEO

Mία σπουδαία νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 1-0 της Μπιλμπάο εκτός έδρας. Η «Βασίλισσα» νίκησε ξανά με τον ίδιο τρόπο, όπως έκανε και κόντρα στη Μαγιόρκα, δηλαδή με τον αρχηγό Σέρχιο Ράμος να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Μάλιστα, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει ευστοχήσει από τα 11 βήματα, 22 συνεχόμενες φορές!

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, η οποία παραμένει αήττητη στην μετά-κορονοϊό εποχή, αύξησε τη διαφορά της στους εφτά βαθμούς από την Μπαρτσελόνα, η οποία αντιμετωπίζει απόψε την Βιγιαρεάλ εκτός έδρας. Έτσι βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της La Liga.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό, όμως ολοκληρώθηκε χωρίς να έχουμε κάποιο γκολ. Η Ρεάλ ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως μόνο ακίνδυνη που δεν ήταν η Μπιλμπάο, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να σκοράτουν.

Οι "μερένγκες" απείλησαν στο 4ο λεπτό με τον Ασένσιο να εκτελεί ένα φάουλ, αλλά στη συνέχεια από την απόκρουση του Σιμόν ο Καρβαχάλ δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Στο 16ο λεπτό ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με μία κεφαλιά του Ουνάι Γκαρθία που απέκρουσε ο Κουρτουά. Στο 45+1' η Ρεάλ προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, όμως ο Μπενζεμά δεν πήρε την κεφαλιά όπως θα ήθελε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε τον ρυθμό της, έκλεισε την Μπιλμπάο στην περιοχή της και προσπαθούσε να σπάσει την καλά οργανωμένη της άμυνα. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι απειλούσαν στην κόντρα εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Ινιάκι Γουίλιαμς.

Τελικά, η λύση για την «Βασίλισσα» ήρθε από ένα πέναλτι στο 71ο λεπτό. Το VAR είδε πάτημα του Ντάνι Γκαρθία στον Μαρσέλο, πριν ο παίκτης της Μπιλμπάο πάρει την μπάλα και ο... συνήθης ύποπτος Σέρχιο Ράμος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 73' για 22η συνεχόμενη φορά. Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, παρά το γεγονός ότι στο 88ο λεπτό ο Μπενζεμά έχασε σπουδαία ευκαιρία, έπειτα από πάσα του Κρόος.