Quantcast

Αθηναϊκό ντέρμπι κορυφής στη Φιλαδέλφεια - Τα πλάνα Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς

Συνάντηση ΑΕΚ και Παναθηναϊκού περιλαμβάνει η πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League 1, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής (19/3, 21:30) στην «Opap Arena».

Ένα ντέρμπι που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και το οποίο -αν και είναι νωρίς για να καθορίσει πρωταθλητή- μπορεί να διαμορφώσει σημαντικά δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που κατεβαίνει να υπερασπιστεί το βαθμολογικό του προβάδισμα, έχοντας ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια στην κορυφή του πίνακα με 61 βαθμούς. Το τριφύλλι βρίσκεται στο +2 από την Ένωση, στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, σ' αυτήν την υπέροχη κούρσα που διεξάγεται φέτος στην εγχώρια Λίγκα.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ καλείται να αξιοποιήσει την έδρα της για να επιστρέψει στην κορυφή, αλλά και να δείξει άμεση αντίδραση μετά την ήττα (1-3) στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Ολυμπιακό στο φινάλε της κανονικής περιόδου, την πρώτη της στο νέο της γήπεδο μετά από 14/14 νικηφόρα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Την ίδια στιγμή, οι κιτρινόμαυροι θα επιδιώξουν να φτάσουν στη νίκη, προκειμένου να την αφιερώσουν στη μνήμη του σπουδαίου Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική κυριάρχησε στο Περιστέρι, επικρατώντας 2-0 του Ατρομήτου, θα κατέβει στη Φιλαδέλφεια για να κάνει το παιχνίδι του, με πρώτο στόχο το «τρίποντο», αλλά και να υπερασπιστεί τη βαθμολογική διαφορά του.

Σε ό, τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καταρχάς για την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα συμπεριέλαβε τελικά στην αποστολή τόσο τον Λιβάι Γκαρσία όσο και τον Μουκουντί (με τον πρώτο, βέβαια, να θεωρείται σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει βασικός), οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ επιστρέφει και ο Γαλανόπουλος. Αντίθετα, εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Βίντα και ο τραυματίας Μαχαίρας.

Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός, αν και την Παρασκευή έκανε μέρος του ομαδικού προγράμματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι, δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή. Απ' αυτή, όπως αναμενόταν, απουσιάζει και ο τραυματίας Σάρλια, ενώ επιστρέφει ο Μπερνάρ μετά την επέμβαση που έκανε για την αντιμετώπιση του κολικού στο νεφρό, αλλά και ο Σένκεφελντ που εξέτισε την τιμωρία του. Εκτός φυσικά και οι μακροχρόνια απόντες Αϊτόρ, Γκάνεα και Τρουιγιέ.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς από το Μαυροβούνιο.

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί - Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς - Τσούμπερ, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι - Κώτσιρας, Σένκεφελεντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ - Κουρμπέλης, Πέρεθ, Τσέριν - Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr