Βασιλακόπουλος για Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη: «Δεν έγραψαν οι παίκτες την επιστολή, θα παίξουν στην Εθνική»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πήρε θέση για την επιστολή των διεθνών του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως το κείμενο δεν συντάχθηκε από τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι τρεις παίκτες των Πειραιωτών παίξουν κανονικά στην Εθνική που είναι «πάντοτε υπεράνω όλων».

«Δεν την έχουν γράψει οι ίδιοι και δεν είναι σωστό σε μια τέτοια υπόθεση να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αθλητές έχουν και άποψη και προσωπικότητα, ώστε να μην παρασύρονται από κανέναν», ανέφερε αρχικά σε εφημερίδα ο Βασιλακόπουλος για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Δεν θεωρώ ότι υφίσταται λόγος σοβαρής ανησυχίας. Πιστεύω ότι και τα τρία παιδιά, των οποίων το ήθος είναι αποδεδειγμένα άμεμπτο και άριστο, θα αναθεωρήσουν την άποψή τους και θα δώσουν το “παρών” το καλοκαίρι στην εθνική ομάδα. Θα επιδιώξω να συναντηθώ μαζί τους και να λύσουμε το πρόβλημα με ψυχραιμία, με τις κατάλληλες κινήσεις και χωρίς φωνές και αντιπαραθέσεις. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται πάντοτε υπεράνω όλων».

Σχετικά με τον Ρικ Πιτίνο και τη σύγκριση με την κατάσταση του 2008, τόνισε: «Συμφωνήσαμε με τον καλύτερο δυνατό προπονητή, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Επειδή λέγονται πολλά γύρω από αυτή την υπόθεση, οφείλω να διευκρινίσω ότι το 2008 ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έφυγε από την Εθνική, επειδή από τον Φεβρουάριο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Έφυγε, διότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας και καταφύγαμε στη λύση του Γιόνας Καζλάουσκας».

Τέλος, σημείωσε: «Κανείς δεν πρέπει να βάζει λάδι στη φωτιά, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά μας το ντέρμπι της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Ας κατέβουν οι τόνοι, ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται μόνο ο αγώνας και τίποτε άλλο».