Quantcast

Basket League: Μάχη «αιωνίων» για το γόητρο στο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ (15:45) ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 31 πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη με 34 βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι «τρέχουν» ένα σερί 11-0 στα ντέρμπι με τους πράσινους σε όλες τις διοργανώσεις και θέλουν τη νίκη για να ολοκληρώσουν αήττητοι το φετινό πρωτάθλημα. Για τη Basket League το σερί των Πειραιωτών είναι 5-0.

Οι πράσινοι διατηρούν το προβάδισμα στην προϊστορία των αναμετρήσεων των δυο ομάδων, καθώς έχουν 110 νίκες έναντι 93 των ερυθρόλευκων στη μεγάλη κατηγορία. Για τη Basket League οι νίκες είναι 78-69 υπέρ του τριφυλλιού. Στους αγώνες που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, το τριφύλλι έχει 75-25 νίκες για τη μεγάλη κατηγορία και 57-15 για τη Basket League.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει στη σύνθεσή του τον Γκριγκόνις που δηλώθηκε στο ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Παράλληλα, ο Αγραβάνης θα είναι «ετοιμοπόλεμος» για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ενώ ο Πονίτκα τέθηκε νοκ άουτ με διάστρεμμα.

Στην αντίπερα όχθη, με τον Ολυμπιακό θα αγωνιστεί ο Σλούκας, ο οποίος φώναξε παρών στην προπόνηση του Σαββάτου, ακολουθώντας το πρόγραμμα σε πλήρη ρυθμό.

Στα άλλα δυο ματς της ημέρας, ο Κολοσσός θα υποδεχτεί στη Ρόδο τον Απόλλωνα Πατρών, ενώ ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Πυλαία την Καρδίτσα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Μαρτίου

Λαύριο - Άρης 81-70

Ιωνικός Νικαίας - Περιστέρι 75-102

Προμηθέας Πάτρας - ΑΕΚ Αναβλήθηκε

Κυριακή 19 Μαρτίου

15:45 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

16:00 Κολοσσός Ρόδου - Απόλλων Πατρών

17:00 ΠΑΟΚ - Καρδίτσα