Quantcast

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Στα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Μαραντόνα η Εθνική Αργεντινής - Με φωτογραφία του Ντιέγκο στη φανέλα ο Μέσι

Η αποστολή της Αργεντινής παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πριν την αναμέτρηση με τη Χιλή για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έκανε ο Λιονέλ Μέσι.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη σε όλα τα μέλη της αποστολής, καθώς επίσης και στους επισήμους της εκδήλωσης.

Λίγο αργότερα, στο ματς με τη Χιλή δηλαδή, ο Μέσι αγωνίστηκε με τη μορφή του Μαραντόνα στη φανέλα του.

Μέσι: Ηταν πολύ ιδιαίτερος αγώνας, ο πρώτος χωρίς τον Ντιέγκο

Με εντός έδρας «γκέλα» συνέχισε η Αργεντινή, τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής, για το Μουντιάλ του 2022. Η «αλμπισελέστε» παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Χιλή και παραμένει στην δεύτερη θέση του ομίλου, έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο και χωρίς βαθμολογική απώλεια, Βραζιλία, που έχει έναν αγώνα λιγότερο.    Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 23ο λεπτό, αλλά  στο 36` ο Αλέξις Σάντσες ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.

        «Η δυναμική της ομάδας είναι καλή, δεν ήταν εύκολο να επιστρέψουμε μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν πολύς καιρός από τότε που βρεθήκαμε μαζί για τελευταία φορά», σχολίασε ο «ψύλος» μετά το τέλος της αναμέτρησης.

    Ωστόσο, ο Μέσι εξέφρασε την λύπη του, επειδή δεν μπόρεσε να αποδώσει όπως θα ήθελε, φόρο τιμής στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε στις 25 Νοεμβρίου από ανακοπή καρδιάς: «Ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας, γιατί ήταν ο πρώτος χωρίς τον Ντιέγκο». 

    Στους υπόλοιπους αγώνες της βραδυάς, η Ουρουγουάη παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Παραγουάη, η Βολιβία επικράτησε της Βενεζουέλας με 3-1 και η Κολομβία επεβλήθη εκτός έδρας του Περού με 3-0.

    Στην βαθμολογία και μετά από πέντε αγωνιστικές, προηγείται η Βραζιλία με 12 βαθμούς (4αγ) και ακολουθούν η Αργεντινή με 11, ο Ισημερινός με 9 (4), οι Παραγουάη, Ουρουγουάη και Κολομβία με 7, η Χιλή με 5, η Βολιβία με 4, η Βενεζουέλα με 3 και το Περού με 1.