Quantcast

«Βόμβα» UEFA: Αποβολή από το Champions League 2 χρόνια και αφαίρεση βαθμών στη Μάντσεστερ Σίτι! - Προσφεύγει στο CAS η ομάδα

«Βόμβα» από την UEFA  για τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς της επέβαλε ποινή αποκλεισμού από το Champions League για τις δυο επόμενες σεζόν! Επιπλέον οι «πολίτες» καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play.

Η αυστηρότητα της τιμωρίας αντανακλά το πόσο σοβαρά θεωρούν τα αρμόδια όργανα της UEFA, την παραβίαση των κανόνων από τον σύλλογο και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.

Η Σίτι κρίθηκε ένοχη από το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου πως έχει διογκώσει ψευδώς τα έσοδα χορηγιών, όταν υπέβαλε τον φάκελο στο πλαίσιο συμμόρφωσης του FFP.

H ένοχη διαπίστωση άρχισε από την έρευνα και τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων από το Der Spiegel!

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε την μεγάλη χορηγία «ETIHAD» ύψους 80 εκατ. ευρώ, άρα δεν υπήρχαν ουσιαστικά έσοδα, αλλά απ’ ευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα έγγραφα, μόλις τα 9,5 εκατ. ευρώ της χορηγίας για τη σεζόν 2015-16 έρχονταν από την «ETIHAD», ενώ τα υπόλοιπα αποτελούσαν χρηματοδότηση από την οικογένεια Μανσούρ, «ABU DHABI UNITED GROUP».

Τα άσχημα μαντάτα για τους «Πολίτες», ωστόσο, δεν σταματούν εδώ: σύμφωνα με πηγές του Independent και του Sports Illustrated η Premier League προσανατολίζεται στο να αφαιρέσει βαθμούς από την ομάδα του Γκουαρντιόλα για την τρέχουσα σεζόν. 

Η περίπτωση αποβολής από το πρωτάθλημα του Νησιού- ένα σενάριο που επίσης «έπαιξε»- δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. 

Ασκεί έφεση η Σίτι

Την απογοήτευσή της εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η Μάντσεστερ Σίτι για την τιμωρία που της επέβαλε η UEFA, ωστόσο αναφέρεται πως δεν υπάρχει η παραμικρή έκπληξη στο στρατόπεδο της ομάδας.

Από ‘κει και πέρα, οι ιθύνοντες των «πολιτών» τονίζουν ότι υπήρχε προδιάθεση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για την ποινή της, καθώς ο υπεύθυνος της UEFA είχε προμηνύσει το πόρισμα πριν ακόμα ξεκινήσει η έρευνα.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της, η Μάντσεστερ Σίτι επισημαίνει ότι θα προσφύγει άμεσα στο CAS προκειμένου να δικαιωθεί.

«Τον Δεκέμβριο του 2018, ο υπεύθυνος της UEFA στην διεξαγόμενη έρευνα είχε προμηνύσει το αποτέλεσμα και το πόρισμα που σκόπευε να αποδώσει στην Μάντσεστερ Σίτι», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση και πλέον η υπόθεση θα περάσει στα χέρια του Διαιτητικού Δικαστηρίου.