Quantcast

Έτσι θα κοντράρει τη Φιορεντίνα ο Ολυμπιακός - Τα τρεξίματα και το σημάδι στην άμυνα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν τα παιχνίδια της Φιορεντίνα και στη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού θα παρουσιάσουν στους παίκτες βίντεο-ανάλυση. 

Tο τιμ του Βάσκου τεχνικού έχει κάνει… φύλλο και φτερό τους «βιόλα», ενώ ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος πήγε στη Φλωρεντία για να τους «τσεκάρει» από κοντά.

Ένα από τα πράγματα που σημείωσαν για το παιχνίδι των Ιταλών, είναι ότι τρέχουν ασταμάτητα και δεν κουράζονται, ενώ δεν τα παρατούν ποτέ. Εξάλλου στο παιχνίδι με την Κάλιαρι το γκολ της νίκης ήρθε στο 90+13’, ενδεικτικό της μαχητικότητας που έχει η Φιορεντίνα σαν ομάδα. Ακόμα κι όταν στραβώνει ένα παιχνίδι, οι παίκτες του Βιντσέτζο Ιταλιάνο δεν… πνίγονται, αλλά συνεχίζουν να παλεύουν έως το τέλος για τη νίκη.

Τα πολλά τρεξίματα θέλει να… ματσάρει ο Μεντιλίμπαρ, γι’ αυτό ζητά από τους παίκτες του να παλεύουν για κάθε μπάλα, να διεκδικούν κάθε φάση με δυναμισμό, γιατί η Φιορεντίνα αν κλέψει την μπάλα μπορεί να φτάσει με 2-3 πάσες στην αντίπαλη εστία.

Βέβαια, στον Ολυμπιακό εντόπισαν και τις αδυναμίες των «βιόλα» που εντοπίζονται στην άμυνα, καθώς δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε ματς. Οι ερυθρόλευκοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις αργές επιστροφές που προκαλούν ανισορροπίες, μιας και οι επιθετικοί δεν βοηθούν τόσο πολύ ανασταλτικά. Σε αυτά τα κενά που δημιουργούνται θα προσπαθήσουν οι Πειραιώτες να «χτυπήσουν», με τον Μεντιλίμπαρ να αναλύει διεξοδικά σε όλους τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr