Quantcast

Eurobasket 2022-Τζος Οπενχάιμερ: «Ο γιατρός του σουτ του Γιάννη» είναι δίπλα στον Ιτούδη

Ποιος είναι ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και η σχέση του με τον Αντετοκούνμπο.

Το προπονητικό τιμ που συντροφεύει τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας σ' αυτή την περιπέτεια του Eurobasket 2022, αποτελείται από Έλληνες συνεργάτες, τους Σωτήρη Μανωλόπουλο, Σάββα Καμπερίδη, Στέφανο Τριαντάφυλλο, Μάριο Μπατή. Όμως υπάρχει και ο Τζος Οπενχάιμερ.

Ο συγκεκριμένος προπονητής προέρχεται από το ΝΒΑ  και τους Μιλγουόκι Μπακς. Όπως γίνεται αντιληπτό και μόνο το γεγονός ότι εργάζεται στην ομάδα των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο σημαίνει ότι βρίσκεται στην Εθνική ομάδα εξ αιτίας αυτών των δύο.

Και πράγματι η σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι στενή μιας και κάθε καλοκαίρι τον ακολουθεί στην Ελλάδα για τις προπονήσεις του και του μαθαίνει την τέχνη του σουτ. 

Ο Τζος Οπενχάιμερ ήταν ένας χαρισματικός γκαρντ με καλό σουτ, ειδικά στο τρίποντο και γι' αυτό έχει το προσωνύμιο «Γιατρός του σουτ». Πλέον ονομάζεται «Γιατρός του σουτ του Γιάννη», αφού είναι εκείνος που φροντίζει ώστε ο άσος των Μπακς να βελτιωθεί τόσο στα τρίποντα, όσο και στις ελεύθερες βολές.

Και με βάση τα στατιστικά του Greek Freak, τα έχει καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό.

Στα 29 του άρχισε προπονητική καριέρα πρώτα ως ασίσταντ στο NCAA και το 2013 (ως το 2016) βρέθηκε στο NBA και το τεχνικό τιμ των Μιλγουόκι Μπακς. Εν συνεχεία εργάστηκε στους Χιούστον Ρόκετς στην G-League κι επέστρεψε στους Μπακς.