Quantcast

Europa Conference League: Ο Ολιβέιρα έδωσε ελπίδες πρόκρισης στον ΠΑΟΚ κόντρα στην Μποέμιαν - BINTEO

Η σαφώς πιο έτοιμη Μποέμιαν επικράτησε με 2-1  του ΠΑΟΚ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. 

Οι Ιρλανδοί εκμεταλλεύτηκαν τα "δώρα" της άμυνας του ΠΑΟΚ που έμεινε... ζωντανός ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας που θα διεξαχθεί στις 12 του μήνα με το γκολ του Ολιβέιρα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 3' είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αλλά το πλασέ του Ζίβκοβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε έξω. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να προσπαθεί να απειλήσει με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι Ιρλανδοί ανέβασαν την απόδοση τους με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν δύο λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και πάτησαν περιοχή προειδοποιώντας ουσιαστικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης για αυτό που ερχόταν.

Στο 23' σε μια βαθιά μπαλιά προς τα δεξιά ο Μιχαηλίδης δεν πήγε δυνατά στη φάση με τον Κέλι να του παίρνει την μπάλα. Ο παίκτης της Μποέμιαν μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε προς τον Κόουτ, τον οποίο δεν πρόλαβε ο Βιεϊρίνια που έλειπε από τη θέση του κι αυτός άνοιξε το σκορ. 

Το τέρμα που πέτυχε η Μποέμιαν έδωσε "φτερά" στα πόδια των παικτών της που ήταν καλύτεροι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά από τη στιγμή που δέχτηκε το γκολ και δεν έφτιαξε κλασικές ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Μποέμιαν να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι και να προσπαθεί μέσα από καλή κυκλοφορία και καλές εναλλαγές της μπάλας να προσπαθεί να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίποτα από τις ποιοτικές του μονάδες που βρέθηκαν σε εξαιρετικά κακή βραδιά, ενώ είδε και πάλι τον Κόουτ να «εκτελεί» για το 2-0, επιχειρώντας από μακριά ένα δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να μην υπολογίζει σωστά, να κάνει λάθος και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 52'!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άλλαξε άρον άρον τα άκρα, ενεργοποίησε άμεσα τον Μπίσεσβαρ ως δεκάρι, επιστράτευσε τον Κούρτιτς, θέλοντας να φρεσκάρει τα πρόσωπα της μεσοεπιθετικής του γραμμής και επί της ουσίας να «αφυπνίσει» την ομάδα του δεδομένου ότι τίποτα δεν έμοιαζε να βγαίνει και να λειτουργεί σωστά στο γήπεδο!

Κάτι που εν μέρει κατάφερε καθώς στο 77' και μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική ασίστ του Σβαμπ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Ένα γκολ που έδωσε κάτι από τη χαμένη αυτοπεποίθηση στους Θεσσαλονικείς για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω στην ρεβάνς της Τούμπας. 

Μποέμιαν: Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ, Κ. Κέλι, Μπρέσλιν, Κόουτ, Μπάκλεϊ, Ντιβόι, Μπερτ (88' Γουίλσον), Τίερνι, Γκ. Κέλι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εσίτι (63' Κούρτιτς), Καγκάβα (63' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63' Τζόλης),Α. Ζίβκοβιτς (69' Μουργκ), Ολιβέιρα (82' Σφιντέρσκι).