Φόβοι για ρήξη χιαστού στον Βρουσάι, αγωνία για Σωκράτη και Μπρούμα - Τι είπε ο γιατρός του Ολυμπιακού για τη σοβαρότητα των τραυματισμών

Ο Μάριος Βρουσάι αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο από το παιχνίδι με τον Άρη και η ανησυχία για σοβαρό τραυματισμό είναι έντονη.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, ο Έλληνας εξτρέμ του Ολυμπιακού έχει μια τραυματική ρήξη του έξω πλάγιου συνδέσμου και ίσως και μια διάταση του προσθίου χιαστού.

Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού, κάτι που αν έχει συμβεί, σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μείνει εκτός για ένα διάστημα περίπου 6 μηνών!

Ο 22χρονος άσος του Ολυμπιακού αναμένεται να υποβληθεί σήμερα σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί ακριβώς το μέγεθος του τραυματισμού του, αλλά η ανησυχία τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μεγάλη στους ερυθρόλευκους για την κατάστασή του.

Σε εξετάσεις θα υποβληθούν, επίσης εντός της ημέρας, οι Παπασταθόπουλος και Μπρούμα που έχουν κάποιες ελπίδες για να προλάβουν τη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία (25/2, 22:00).

Ο επικεφαλής γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, μιλώντας στην κάμερα του Mega, αναφέρθηκε χθες αναλυτικά στην κατάσταση των Βρουσάι και Παπασταθόπουλου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρώτος δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει στο παιχνίδι με την PSV, ενώ άφησε ανοιχτή τη συμμετοχή του δεύτερου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μάριο Βρουσάι, που έφυγε με πατερίτσες από το γήπεδο, ο Θέος, είπε: «Μια βλαισή παραμόρφωση στο δεξί του γόνατο. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχει μια τραυματική ρήξη του έξω πλάγιου συνδέσμου και ίσως και μια διάταση του προσθίου χιαστού. Θα υποβληθεί στον απαραίτητο απεικονιστικό έλεγχο σε μαγνητική τομογραφία για να μπορεί να τεθεί και πλήρως η διάγνωση. Στο παιχνίδι της Πέμπτης δεν μπορεί να συμμετέχει».

Αναφορικά με τον Παπασταθόπουλο, τόνισε: «Δέχθηκε από συμπαίκτη του, από τον Σεμέδο, σε μια αναταραχή που έγινε, σε μία δύσκολη φάση στο τέρμα μας στο πρώτο ημίχρονο, ένα χτύπημα στην κάτω γνάθο. Αυτό είχα σαν συνέπεια να χάσει λίγο τις αισθήσεις του και πέφτοντας στον κάτω χτύπησε και τη δεξιά άκρου μυοκλειδική άρθρωση, δηλαδή τον δεξιό του ώμο. Άρα, έχει μία ευαισθησία στη δεξιά ακραιομυοκλειδική, είχε ένα θλαστικό στο κάτω χείλος, έγινε συρραφή, ακινητοποιήθηκε, θα δούμε και αυτόν αύριο (σ.σ. σήμερα) αφού υποβληθεί στις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις για την περαιτέρω πορεία του.  Δεν μπορώ να απαντήσω για την Ολλανδία ακόμη, βέβαια δεν είναι η σοβαρή κάκωση, συγκριτικά με αυτή του Μάριου, οπότε τη Δευτέρα θα μπορούμε να δώσουμε μια τελική εικόνα και να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα».