Quantcast

Για την... ανατροπή και τον τίτλο ο Ολυμπιακός με τη Βάλουρ στο ΣΕΦ

Τον σημαντικότερο αγώνα της μέχρι σήμερα ευρωπαϊκής Ιστορίας της δίνει απόψε (25/5, 20:00) η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Μπάμπιτς υποδέχεται τη Βάλουρ Ρέικιαβικ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον δεύτερο τελικό του European Cup, και καλείται να ανατρέψει την διαφορά των τεσσάρων τερμάτων, με την οποία ηττήθηκε στην πρώτη αναμέτρηση στην Ισλανδία (30-26), προκειμένου να κατακτήσει το τρόπαιο. Εφόσον τα καταφέρουν, οι «ερυθρόλευκοι» θα γίνουν η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά το τρόπαιο στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, η οποία έχει αλλάξει όνομα στη διάρκεια των χρόνων. Υπενθυμίζεται ότι ο Διομήδης Άργους ανέβηκε το 2012 στην κορυφή του -τότε- Challenge Cup, ενώ η ΑΕΚ πήρε την πρωτιά στο European Cup το 2021.

Η Βάλουρ υποχρέωσε το περασμένο Σάββατο (18/5) τον Ολυμπιακό στην πρώτη ήττα του στο εφετινό European Cup, ωστόσο η διαφορά των τεσσάρων τερμάτων, με την οποία ηττήθηκε η ελληνική ομάδα, δεν είναι... απαγορευτική ενόψει της ρεβάνς. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πληρώσουν τη Βάλουρ με το ίδιο... νόμισμα, καθώς η ομάδα από την Ισλανδία έχει πανηγυρίσει 13 νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα στο εφετινό European Cup. Στην προσπάθειά του για να τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός θα έχει και την υποστήριξη των φιλάθλων του, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν... βροντερό «παρών» στις εξέδρες του ΣΕΦ και «ώθηση» στους παίκτες του Ζέλικο Μπάμπιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται νίκη με τουλάχιστον πέντε γκολ διαφορά στην αυριανή ρεβάνς, προκειμένου να κατακτήσουν το τρόπαιο, ενώ, εάν επικρατήσουν με +4, τότε ο τίτλος θα κριθεί στα πέναλτι.

Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βάλουρ θα διαιτητεύσουν οι Μάρκο Σέκουλιτς και Βλάντιμιρ Γιόβαντιτς από τη Σερβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ