Quantcast

Η Ίντερ κατέκτησε το Super Cup Ιταλίας

Με γκολ του Αλέξις Σάντσες στις καθυστερήσεις της παράτασης, η Ιντερ νίκησε με 2-1 την Γιουβέντους και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας για έκτη φορά στην ιστορία της!

Με μεγάλη ορμητικότητα μπήκε στο ματς η Ιντερ και πίεσε πολύ βαθιά την Γιουβέντους. Η κεφαλιά του Τζέκο πέρασε άουτ για να ακολουθήσουν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος όμως πρώτα δεν βρήκε μπάλα φάτσα με το γκολ και στη συνέχεια έστειλε άουτ το βολέ.

Η ένταση και τα δυνατά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, για να πάρει η Γιουβέντους το προβάδισμα στο σκορ κόντρα στη ροή στο 25’ όταν ο Μοράτα έκανε τη σέντρα και ο ΜακΚένι με κεφαλιά το 0-1. Η Ιντερ δεν ήταν πλέον τόσο πιεστική, όμως στο λιγότερο καλό της μισό του ημιχρόνου ισοφάρισε το σκορ. Στο 35’ ο Ντε Σίλιο έπεσε πάνω στον Τζέκο μέσα στην περιοχή και ο Λαουτάρο Μαρτίνες μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ για το 1-1 που έμεινε για τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν δυνατά, με το σουτ του Μπερναρντέσκι να περνά μόλις άουτ, για να «απαντήσει» στο 59’ η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι με την κεφαλιά του Ντάμφρις στο δοκάρι μετά το... γλυκό σήκωμα του Τσαλχάνογλου. Στη συνέχεια, όσο ο χρόνος περνούσε, τόσο πιο επιφυλακτικοί γίνονταν οι δύο αντίπαλοι και το φινάλε είχε ελάχιστα πράγματα να πει επιθετικά. Το 1-1 διατηρήθηκε για την κανονική διάρκεια με τους Λαουτάρο και Πέρισιτς να έχουν με σουτ τις καλύτερες στιγμές.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις (89’ Νταρμιάν), Μπαρέλα (89’ Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς (101’ Ντιμάρκο), Τζέκο (75’ Κορέα), Μαρτίνες (75’ Σάντσες)

 Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο, Μπερναρντέσκι (79’ Αρτούρ), Λοκατέλι (91’ Μπεντανκούρ), Ραμπιό, ΜακΚένι, Κουλουσέφσκι (74’ Ντιμπάλα), Μοράτα (88’ Κεν)

Στην παράταση, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, δεν είδαμε πολλά πράγματα. Στο 96’ η κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες μετά το κόρνερ του Τσαλχάνογλου πέρασε χιλιοστά έξω, ενώ η Γιουβέντους είχε υποψία καλής στιγμής στο 102’ με το σουτ του Ντιμπάλα. Ολα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στα πέναλτι, όμως στο 121’ η άμυνα των «μπιανκονέρι» έκανε λάθος, ο Νταρμιάν τσίμπησε ωραία και ο Αλέξις Σάντσες από κοντά πλάσαρε σωστά για το 2-1 και το απόλυτο... πάρτι στο «Μεάτσα»