Quantcast

Η Σίτι γιορτάζει το πρώτο της Τσάμπιονς Λιγκ - Γκουαρντιόλα: Είναι τόσο δύσκολο να το κερδίσεις - Ηταν γραμμένο στα αστέρια, μας ανήκει - ΒΙΝΤΕΟ

Αποφορτισμένος, αλλά και περήφανος για το τέλος της εφετινής διαδρομής που βρήκε τη Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης. Τροπαιούχο του Champions League 2022/23!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ένιωθε τα πάντα μετά το φινάλε του νικηφόρου τελικού επί της Ίντερ (1-0) και ζήτησε απ’ την UEFA και τη FIFA να «χαλαρώσουν» λίγο το καλεντάρι των ομάδων, διότι οι παίκτες είναι πλέον στα όριά τους.

«Κουρασμένος. Ήρεμος. Ικανοποιημένος. Έτσι νιώθω, όλα αυτά μαζί... Είναι τόσο δύσκολο να το κερδίσεις. Παίξαμε με μία πολύ καλά ομάδα. Στο ημίχρονο τους είπα "να έχετε υπομονή". Πρέπει να έχεις και λίγη τύχη μαζί σου. Ο Έντερσον έκανε μεγάλες επεμβάσεις κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Ήταν γραμμένο στα αστέρια, μας ανήκει» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Δεν ήμασταν στο καλύτερό μας επίπεδο. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα έκανε ένα βήμα μπροστά και ήμασταν εκεί. Δεν ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση απόψε». Οσο για τη νέα σεζόν; «Δεν έχω καθόλου ενέργεια τώρα να σκεφτώ την επόμενη σεζόν, είναι αδύνατο. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, είναι πολύ μεγάλο όλο αυτό που προηγήθηκε.

 

Οι παίκτες μας έχουν διεθνείς αγώνες τώρα. UEFA και FIFA, σκεφτείτε το. Η Premier League τελείωσε πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες, τώρα ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο πάλι. Είναι πάρα πολύ. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν την επόμενη σεζόν.

 

Θα γιορτάσουμε στο ξενοδοχείο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Τη Δευτέρα θα γίνει η παρέλαση στο Μάντσεστερ. Ήταν τόσο δύσκολο αυτό το τρεμπλ».

 Τι δήλωσαν  Στόουνς, Γουόκερ, Ντε Μπρόινε

«Ήταν αυτό που μας έλειπε» είπε λίγα λεπτά μετά τον τελικό της Κωνσταντινούπολης ο Τζον Στόουνς, ο οποίος συνέχισε: «Νιώθω πολύ χαρούμενος. Είναι μεγάλη χαρά να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και να δημιουργώ αυτήν την ιστορία.

Είμαστε μόνο η δεύτερη ομάδα που κάνει το τρεμπλ. Και οι δύο είναι τόσο ξεχωριστές, σε διαφορετικές εποχές. Κρατώ τα λόγια μου γιατί είμαι μπροστά στην κάμερα, δείτε το έτσι», είπε κι έβαλε τα γέλια.

«Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά τώρα. Μετά από αυτή τη σεζόν, όπου βρεθήκαμε στην Premier League, αλλά επιστρέψαμε, για να πάρουμε το πρωτάθλημα, να κερδίσουμε το Κύπελλο Αγγλίας και μετά να έρθουμε εδώ και να κερδίσουμε και το Champions League, δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια.

 

Σήμερα έπαιξα περισσότερο σαν...οκτάρι, μου άρεσε. Ακόμα μαθαίνω. Δεν νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος εκεί, αλλά τα έδωσα όλα. Νομίζω ότι απέδωσε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και υπήρξαν σημαντικές στιγμές. Ο Έντερσον μας έσωσε στο τέλος. Τώρα πια μπορούμε να κάνουμε μια σωστή κουβέντα για το ότι πραγματικά το κερδίσαμε.»

Όσον αφορά τα πλάνα... γιορτής, ανέφερε: «Δεν έχω ιδέα. Νομίζω ότι έχω τεστ ντόπινγκ, οπότε είναι ένα υπέροχο ξεκίνημα για τη βραδιά μου!»

«Είμαι... στο φεγγάρι» είπε ο Κάιλ Γουόκερ που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του. «Δεν έχω λόγια. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, να κατακτήσω όλα αυτά τα τρόπαια με το κλαμπ. Το να κατακτάς το τρεμπλ είναι απίστευτο», είπε.

Ο μεγάλος άτυχος του τελικού, Κέβιν Ντε Μπρόινε αντικαταστάθηκε λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, λόγω τραυματισμού. Ανακουφισμένος στο φινάλε πανηγύριζε... σα μικρό παιδί:

«Ήταν δύο πολύ δύσκολοι μήνες. Είχα αρκετά προβλήματα με μυικούς τραυματισμούς. Η ομάδα τα πήγε περίφημα και νικήσαμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε εδώ, είναι θαυμάσιο.

Αυτή την χρονιά δεν χάσαμε στο Champions League. Δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά τώρα είναι η ώρα για να γιορτάσουμε.»

 

Μπερνάρντο Σίλβα: Η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου

Περήφανος κι ευτυχισμένος για την κατάκτηση του Champions League και την εκπλήρωση ενός ονείρου ετών, δήλωσε ο Μπερνάρντο Σίλβα, λίγο μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ίντερ με 1-0 στον τελικό της εφετινής διοργάνωσης.

Ο Πορτογάλος άσος μίλησε για «την καλύτερη μέρα» της καριέρας του και επαίνεσε και την Ίντερ για την προσπάθειά της και την πορεία της έως τον τελικό.

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είναι απίστευτο το συναίσθημα που έχουμε τώρα. Παλέψαμε για να φτάσουμε εδώ και να δώσουμε το Champions League σε αυτούς τους οπαδούς και σε αυτόν τον σύλλογο. Δουλέψαμε πολύ μαζί για να κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση που χάσαμε πριν από δύο χρόνια. Είναι η καλύτερη μέρα της καριέρας μου και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος» τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος σούπερ σταρ και πρόσθεσε:

 

«Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη πίεση, ήμασταν λίγο νευρικοί. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά Στο δεύτερο ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά δώσαμε ευκαιρίες στην Ίντερ. Και αυτοί είναι καλοί, άξιζαν να έρθουν εδώ».

Ρόδρι: «Ο κόσμος το περίμενε τόσα χρόνια»

Ο άνθρωπος του τελικού του εφετινού Champions League, ο «χρυσός» σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόδρι το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως μετά το φινάλε ήταν να αφιερώσει το τρόπαιο στον κόσμο της αγγλικής ομάδας.

«Είμαι τρομερά συγκινημένος. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Κοιτάξτε όλο αυτόν τον κόσμο. Κοιτάξτε τους, όλους αυτούς τους ανθρώπους που το περίμεναν αυτό, κι εγώ δεν ξέρω για πόσα χρόνια. Για 20, 30, 40 χρόνια. Το αξίζουν, το αξίζουμε...».

Απ’ την πλευρά του ο αρχηγός των «πολιτών» Ιλκάι Γκιντογκάν τόνισε: «Απίστευτο. Δύσκολο να το περιγράψω με λόγια. Σήμερα γράψαμε ιστορία. «Ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Δεν ήμασταν στα καλύτερά μας στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν διστακτικοί. Ξέραμε ότι έπρεπε να πάμε καλύτερα στο δεύτερο.

Ήταν ένα παιχνίδι 50-50. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που ήταν για εμάς. Ξέραμε ότι όλοι μιλούσαν για το τρεμπλ. Η πίεση ήταν εκεί, αλλά αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να διαχειρίζεται την πίεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».