Quantcast

Ισοφάρισε την πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα της ιστορίας της η ΑΕΚ - Δέκα χρόνια χωρίς εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη σε όμιλο

Ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά βράδια της ιστορίας της έζησε χθες η ΑΕΚ κόντρα στη Ζόρια, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 από τους Ουκρανούς κι ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν οι πιθανότητές της για να συνεχίσει στο Europa League.

Η Ένωση ισοφάρισε τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αφού ποτέ δεν έχει χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των τριών τερμάτων. Αυτή, μάλιστα, ήταν μόλις η τέταρτη φορά που συμβαίνει και πρώτη μετά από μία δεκαετία και το 0-3 από τη Ζενίτ τον Δεκέμβριο του 2010 για τους ομίλους του Europa.

Οι προηγούμενες ήταν το 1-4 από τη Σεβίλλη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το 2007-08 και το 0-3 από την Παρί Σεν Ζερμέν για τα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA το 1996-97.

Δέκα χρόνια χωρίς εντός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ γνώρισε μια ταπεινωτική ήττα από τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ με 3-0 και ουσιαστικά αποκλείστηκε πρόωρα από το Europa League, αφού ψάχνει ένα «θαύμα» για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στα αρνητικά και το ότι η Ένωση δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια.

Τελευταία φορά που η ΑΕΚ πανηγύρισε ως γηπεδούχος σε γκρουπ Champions ή Europa League ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010.

Αντίπαλος στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου του UEFA 2010-11 ήταν η Χάιντουκ Σπλιτ, την οποία η Ένωση νίκησε με 3-1 στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ των Τζιμπούρ, Λυμπερόπουλου και Σκόκο.

Από τότε έχουν ακολουθήσει 13 ματς σε όμιλο χωρίς τρίποντο για την ΑΕΚ. Τρία για το Champions League και δέκα για το Europa. Εκτός έδρας αντίστοιχα η ΑΕΚ έχει τέσσερις νίκες.

Να σημειωθεί πως, μετά από εκείνο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι εντός έδρας νίκες με Βόλφσμπουργκ (2-1), Σέλτικ (2-1), Μπριζ (3-0) και Ντιναμό Τιφλίδας (1-0) ήταν όλες για τα προκριματικά.