Quantcast

Ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ: Απόψε τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα «παζλ» ιστορίας, αναμνήσεων και νοσταλγίας θα συνθέσει την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, 19 ολόκληρα χρόνια μετά το γκρέμισμα της έδρας της.

Στο ίδιο μέρος, στα ίδια χώματα, ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο που τόσο έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ανοίξει απόψε (20.00) τις πύλες του, ενώνοντας το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου με το παρόν και την ελπίδα για το μέλλον.

Ντοκουμέντα, μαρτυρίες, αλλά κυρίως παρουσίες ζωντανών θρύλων της ομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν οι περισσότεροι από 31.100 οπαδοί της Ένωσης που θα κατακλύσουν την «Opap Arena» στα εγκαίνιά της και στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει.

Μεγάλες μορφές, που τίμησαν την κιτρινόμαυρη φανέλα στην 98χρονη πορεία της ΑΕΚ, θα «παρελάσουν» μπροστά στον «διψασμένο» κόσμο της ομάδας: από τον 93χρονο Αντώνη Παραγιό, τον μεγαλύτερο ηλικιακά εν ζωή παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του δικεφάλου, τους μυθικούς Κώστα Νεστορίδη και Ανδρέα Σταματιάδη, τους μεταγενέστερους Λάκη Νικολάου και Χρήστο Αρδίζογλου μέχρι τους Θωμά Μαύρο, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντανιέλ Μπατίστα, Μιχάλη Κασάπη και Ντέμη Νικολαΐδη. Συνολικά 23 δόξες του συλλόγου θα δώσουν το «παρών», με μεγάλο απόντα τον Μίμη Παπαϊωάννου που πιθανότατα θα λείψει, λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, με τα κείμενα που επιμελήθηκε ο ίδιος, θα επιδιώξει να ενώσει τον προσφυγικό ελληνισμό και τις χαμένες πατρίδες με τη σημερινή Ελλάδα και τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης θα αναλάβουν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Αντωνίου.

Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 17.00, με την ΠΑΕ να κάνει έκκληση η προσέλευση να έχει γίνει το αργότερο έως τις 19.00.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί από τους Μάνο Μαυροκουκουλάκη και Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παρευρεθεί κι ο Γιάννης Αλαφούζος, εφόσον ξεπεράσει ένα προσωπικό του θέμα.

Όπως αναμενόταν, ουδείς από τον Ολυμπιακό θα παρευρεθεί, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να το γνωστοποιεί με μια αιχμηρή επιστολή.

Τον ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσουν οι Γιώργος Σαββίδης και Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της Super League 1 θα εκπροσωπηθούν.

Η τηλεοπτική μετάδοση των εγκαινίων από την ΕΡΤ3 θα ξεκινήσει στις 20.30.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr