Quantcast

Κακό ματς και πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά στο Ρότερνταμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο του ABN Amro Tournament στο Ρότερνταμ γνωρίζοντας την ήττα από τον Αλιάζ Μπέντενε.

Αν και μέχρι τα μέσα του εναρκτήριου σετ ο Έλληνας τενίστας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και έδειχνε να ελέγχει το ματς, έπαθε… μπλακ-άουτ και έδωσε δικαιώματα στον αντίπαλό του, ο οποίος τον... τιμώρησε.

Ο Τσιτσιπάς  ηττήθηκε μετά από μιάμιση ώρα αγώνα με 7-5, 6-4 από τον Σλοβένο, Νο52 στην παγκόσμια κατάταξη, και αποχαιρέτησε πρόωρα το τουρνουά στην Ολλανδία.

Ένα μπρέικ σε κάθε σετ έκανε ο Μπέντενες και του ήταν αρκετά για να φύγει νικητής από το κεντρικό court της διοργάνωσης στη  μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του καθώς δεν είχε κερδίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν παίκτη εντός του Top10 της παγκόσμιας κατάταξης. Στα προημιτελικά θα παίξει κόντρα στον Καναδό Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Όσον αφορά τον Τσιτσιπά, για δεύτερη σερί σεζόν έμεινε πολύ νωρίς εκτός τουρνουά στην Ολλανδία. Πάντως, δεν απειλείται να χάσει κάποια θέση στην παγκόσμια κατάταξη την ερχόμενη εβδομάδα και θα παραμείνει στο Νο6.

Την επόμενη εβδομάδα θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη Μασσαλία, καθώς θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Γαλλίας Provence 13.