Quantcast

Κατέκτησε το Open Ρώμης η 19χρονη Ίγκα Σφιόντεκ

Το... αουτσάιντερ, Ίγκα Σφιόντεκ νίκησε το φαβορί, Καρολίνα Πλίσκοβα, στον τελικό του "Internazionali BNL d’Italia", στη Ρώμη και κατέκτησε τον τίτλο. 

Η 19χρονη Πολωνή κοίταξε κατάματα την κάτοχο του τίτλου το 2019, τρεις διαδοχικές χρονιές φιναλίστ στο Όπεν της Ρώμης και πρώην Νο1 αλλά νυν Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης!  

Η Σφιόντεκ δεν άφησε περιθώρια στην 29χρονη Τσέχα, της οποίας δεν επέτρεψε να πάρει ούτε... game, συντρίβοντάς τη με 6-0, 6-0! Αυτός είναι ο τρίτος τίτλος της καριέρας της και δεύτερος πιο σημαντικό μετά το περσινό Γαλλικό Όπεν για τη νεαρή τενίστρια. 

Η Ίγκα Σφιόντεκ έχασε μόλις 4 πόντους στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης ενώ οι συνολικοί πόντοι ήταν 51-13 υπέρ της χαρισματικής Πολωνής. Πετυχαίνοντας από τρία break σε κάθε σετ, η Σφιόντεκ χρειάστηκε μόλις 48 λεπτά για να ολοκληρώσει έναν ανείπωτο θρίαμβο επί της άτυχης Πλίσκοβα και ολοκληρώνει με έναν σπουδαίο τίτλο την προετοιμασία της για το Roland Garros στο τέλος του Μαΐου.

Μετά και από αυτή τη μεγαλειώδη νίκη και την εκπληκτική πορεία στη Ρώμη, η Πολωνή θα εισέλθει για πρώτη φορά στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 9η θέση της βαθμολογίας.