Quantcast

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός ύστερα από 8 χρόνια - Κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ - Βίντεο

Υστερα από πολλές διακοπές ο αγώνας ολοκληρώθηκε και οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις κατακτήσεις τίτλων ύστερα από οκτώ χρόνια.

Υστερα από έναν εκρηκτικό τελικό ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια για να πανηγυρίσουν και πάλι οι «πράσινοι» έναν τίτλο. Όπως το 2014, έτσι και τώρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός στον 80ο τελικό της Ιστορίας αναδείχτηκε νικητής σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από επεισόδια και διακοπές.

 

Ο αγώνας που έπρεπε να είχε τελειώσει στην κανονική του διάρκεια στις 9:45μ.μ. έληξε στις 11:10μ.μ.

Βλέπετε στις 8:00μ.μ. που ήταν η προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, η ρίψη δακρυγόνων λίγο νωρίτερα λόγω επεισοδίων στις εξέδρες ανάγκασε τον Ισπανό διαιτητή Αντόνιο Λαόθ να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και να σφυρίξει την έναρξη στις 8:30μ.μ. 

Όμως στο 35', διακόπηκε μετά την επίτευξη του γκολ από τον Παναθηναϊκό, ύστερα από εύστοχο πέναλτι του Αϊτόρ. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών ένα κομμάτι τσιμέντο που έπεσε από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ τραυμάτισε τον σκόρερ και ο διαιτητής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Μάλιστα το γεγονός δημιούργησε ένταση και μεταξύ των παιχτών των δύο ομάδων, όπου απειλήθηκε και σύρραξη.

Όταν βγήκαν ξανά οι παίχτες, ο Αντόνιο Λαόθ, προειδοποίησε και τις δύο ομάδες ότι αν πεταχτούν ξανά αντικείμενα ή ανάψουν φωτοβολίδες θα διακοπεί οριστικά ο αγώνας. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι το πέναλτι είχε κερδίσει ο Γκατσίνοβιτς από τον Βιεϊρίνια και χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Μάλιστα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση για πέναλτι. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως δεν τα κάταφερε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος). 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).