Quantcast

Λουτσέσκου: Ήμασταν υπομονετικοί και αξίζαμε να προκριθούμε - Το ρεπορτάζ για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ - ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες στιγμές για τον ΠΑΟΚ που πανηγυρίζει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Europa Conference League μετά και τη δεύτερή του νίκη επί της Γάνδης.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» άντεξαν στη μεγάλη πίεση των Βέλγων και όχι μόνο και κατάφεραν να προκριθούν, αλλά το έκαναν και με νίκη. Όπως είναι λογικό, με το σφύριγμα της λήξης, τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και οι ποδοσφαιριστές του ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

 

Στην υπομονή που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τη δυνατή τους νοοτροπία στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV μετά την πρόκριση επί της Γάνδης στη «Ghelamco Arena» για τη φάση των «16» του Europa Conference League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός υπογράμμισε πως το κλειδί για την αλλαγή εικόνας της ομάδας του ήταν η διαχείριση στην κατοχή της μπάλας όταν ήταν στο μέρος της, ενώ συμπλήρωσε πως «έπρεπε να πιστέψουμε πραγματικά ότι αφού βρισκόμασταν εδώ, αξίζαμε να προκριθούμε».

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 53χρονος κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

Για το αν οι παίκτες του ήταν έτοιμοι για πόλεμο μέχρι τέλους: «Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος, ειδικά όταν πηγαίνεις σε αυτούς τους γύρους βρίσκεις πολύ καλά προετοιμασμένες ομάδες με ενέργεια, ένταση και πρέσινγκ ψηλά. Το δυνατό μας σημείο ήταν ότι ήμασταν υπομονετικοί έχοντας δυνατή νοοτροπία που δεν την παρατήσαμε».

Για το πώς κατάφερε να φτιάξει την πίστη των παικτών για την πρόκριση: «Συζητήσαμε στο τακτικό κομμάτι, έπρεπε να είχαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση κρατώντας τη μπάλα κάνοντας διαχείριση, έπρεπε να πιστέψουμε πραγματικά ότι αφού βρισκόμασταν εδώ, αξίζαμε να προκριθούμε».

Για την ψυχολογία των παικτών και τη συνεισφορά του: «Είναι μέρος της δουλειάς μου να μιλώ για την ψυχολογία, τη θέληση να συνεχίσουμε να νικάμε και να κυριαρχούμε στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζουμε ομάδες με δυνατότερα στοιχεία από μας στην Ευρώπη, το θέμα είναι να ανταποκρινόμαστε. Η Γάνδη δεν θα μπορούσε να πιέζει από την αρχή όπως ξεκίνησε, η διαχείριση της κατοχής της μπάλας ήταν με το μέρος μας και αυτό το στοιχείο βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

 

Κρέσπο: «Κάναμε το τέλειο παιχνίδι»

Ο Χοσέ Κρέσπο ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ στην ιστορική πρόκριση επί της Γάνδης και μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε για το τέλειο παιχνίδι που έκανε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Cosmote TV:

Για το πώς βίωσε το πρώτο ημίχρονο: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι στον αντίπαλο αρέσει να αλλάζει πλευρές και προσπαθήσαμε να το περιορίσουμε αυτό. Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε απίστευτο παιχνίδι και της άξιζε η πρόκριση».

Για το πρόβλημα που αντιμετώπισε: «Ήξερα από την αρχή ότι έχω ένα μικροπρόβλημα στον προσαγωγό. Δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε αυτή την περίοδο και για αυτό έγινα και αλλαγή».

Βιεϊρίνια: «Γι' αυτό δεν ήθελα να βγω αλλαγή»

«Ηρωική» χαρακτήρισε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης με δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά στη «Ghelamco Arena» της ομώνυμης βελγικής πόλης, για τη φάση των «16» του Europa Conference League.

Ειδικότερα, ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη βελτίωση που έδειξε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας βοήθεια και από την είσοδο του Σίντκλεϊ στην πλευρά του.

Σημειώνεται ωστόσο πως ο 36χρονος μπακ χαφ των «ασπρόμαυρων» υπογράμμισε ότι ναι μεν περιμένουν πλέον τους «8» αλλά ανέφερε πως «πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας».

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια:

Για το πώς αισθάνεται: «Έκανα έξι ράμματα αλλά αισθάνομαι καλά, γράψαμε ιστορία, είμαστε χαρούμενοι, βοηθήσαμε τη βαθμολογία της Ελλάδας, από αύριο σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής. Μίλησα με τη γυναίκα μου, με προσέχει αλλά λίγο παραπάνω... δεν είναι κακό».

Για το παιχνίδι: «Το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζαμε το ποδόσφαιρο της Γάνδης με μακρινές και δεύτερες μπαλιές, στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και την πρόκριση».

Για την είσοδο του Σίντκλεϊ στην πλευρά του: «Με βοηθούσε να κλείσουμε λίγο την πλευρά που ήταν στο πρώτο ημίχρονο όλο το παιχνίδι της Γάνδης από εκεί».

Για τη συνέχεια: «Περιμένουμε τώρα τους «8», ποιότητα έχουν όλοι αλλά πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας και θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το γεγονός ότι παρά τον τραυματισμό του δεν αντικαταστάθηκε: «Ως αρχηγός πρέπει να δίνω το παράδειγμα, θεώρησα ότι μπορούσα, ήμουν ζαλισμένος αλλά ήθελα να βοηθήσω την ομάδα και είμαι χαρούμενος για την πρόκριση».

Αουγκούστο: «Παλικαρίσια πρόκριση και σπουδαία βραδιά για εμάς»

Ο «χρυσός σκόρερ» του ΠΑΟΚ, Ντάγκλας Αουγκούστο μετά το τέλος του αγώνα με την Γάνδη, μίλησε για την παλικαρίσια πρόκριση που πήρε η ομάδα του, αλλά και την παρουσία του στο νέο ρόλο που του έχει δώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Cosmote TV:

«Ήταν μια παλικαρίσια πρόκριση και μια σπουδαία βραδιά για εμάς. Ήταν αυτό που χρειάζονταν ο ΠΑΟΚ και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, κάνω μια υπερπροσπάθεια γιατί παίζω σε μια καινούργια θέση. Με βοηθούν συνεχώς στα παιχνίδια οι συμπαίκτες μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Δεν έχω προτίμηση για τον αντίπαλο, εμείς θα παλέψουμε και θα τα δώσουμε όλα στο επόμενο παιχνίδι. Ευχαριστώ πολύ και την οικογένειά μου όλους όσους με βοηθούν στην καθημερινότητά μου».