Quantcast

Μαύρη θύελλα και στον κάμπο - Η Καλαμάτα πέταξε εκτός κυπέλλου την ΑΕΛ

Μαύρη θύελλα από τα παλιά! Την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει η Καλαμάτα, παρά την ήττα που γνώρισε απόψε στον κάμπο από την ΑΕΛ με 1-0.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα είναι εκείνο που έδωσε στην ομάδα της Μεσσηνίας το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. 

Από τα πρώτα λεπτά φαίνονταν πως το ματς θα είχε ρυθμό, αφού το αποτέλεσμα της Μεσσηνίας ανάγκαζε τους γηπεδούχους να βγουν μπροστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλούς κενούς χώρους και στο 27' οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να τους εκμεταλλευτούν, αλλά ο Κρίστινσον αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Στεργίδη.

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τη Λάρισα ήταν στο 30΄με τον Μπούστος, ενώ μέχρι την ανάπαυλα απείλησε και με τους Μπέρτο, Ουάρντα.

Ετσι στη λήξη του ημιχρόνου δεν υπήρχε σκορ και το δεύτερο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να παίζει... φουλ επίθεση. Μάλιστα βρήκε ένα γρήγορο γκολ, καθώς στο 48' ο Ουάρντα ευστόχησε από την άσπρη βούλα (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε χέρι του Τσιβιλεκίδη). 

Πλέον ο αγώνας παίζονταν στο μισό των φιλοξενουμένων, οι οποίοι όμως είχαν τον Στεφανάκο σε πολύ καλή βραδιά. Ο γκολκίπερ τους είπε όχι στους Κάτσε, Ουάρντα στη διπλή ευκαιρία του 64' και στον Μόρα (κεφαλιά, 78'), ενώ ήταν σταθερός σε όλες τις επεμβάσεις του.

 Την ίδια στιγμή οι Μπούστος, Στάνκοβιτς, Ντάουντα αστόχησαν από καλή θέση, ενώ στο 87' ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ντάουντα, με τη φάση να είναι εντελώς οριακή. 

Ετσι μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Λάρισα έγινε η πρώτη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας που έμεινε εκτός διοργάνωσης.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος (46' Καρανίκας), Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπούστος, Ουάρντα, Ασούμπρε (46' Νουνιτς), Ντάουντα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Τζόκιτς (81' Δήμος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς (57' Μπάμπιτς), Βουκμίροβιτς (85' Ράκιτς).