Quantcast

Με ρόπαλα και γκλομπ η συμπλοκή των Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν σε δύο σημεία στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου, όπου οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Ένα άτομο έχει τραυματιστεί βαριά και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, δύο φέρουν βαριά τραύματα και εννέα ελαφρά, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική του Βερολίνου. Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οπαδός που έφερε τραύματα «απειλητικά για τη ζωή του» έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αστυνομική πηγή ανέφερε ότι στην άγρια συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four της Euroleague. 

Η "Berliner Zeitung της Κυριακής, σε σημερινό δημοσίευμά της, κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ οπαδών φιλάθλων ομάδων μπάσκετ. 

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως συμμετείχαν περίπου 60 άτομα στα επεισόδια, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα.

Σε άλλα δημοσιεύματα πάντως αναφέρεται πως έχουν γίνει συνολικά 89 συλλήψεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, μάλιστα, δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση στο σημείο, καθώς οι διαθέσεις των ανθρώπων που συνεπλάκησαν ήταν άκρως επιθετικές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Άμεσα, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία αντιμετώπισης συμβάντων μαζικών ατυχημάτων, με πυροσβέστες και διασώστες να καλούνται εσπευσμένα στον σταθμό του μετρό.