Quantcast

Μπαρτζώκας: «Κίνητρο που είμαστε εδώ, όχι για ό,τι έγινε πέρυσι»

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τη διεξαγωγή του Final 4 της Euroleague μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στο ξεχωριστό κίνητρο που έχει ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Βερολίνου ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στη δύσκολη πορεία που είχαν οι ερυθρόλευκοι για να φτάσουν εκεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το κίνητρο κόντρα στη Ρεάλ:«Είναι τεράστιο το κίνητρο που είμαστε εδώ, όχι μετά από αυτό που έγινε πέρυσι. Έχουμε μεγάλο κίνητρο απέναντι σε μια μηχανή νίκης όπως η Ρεάλ. Όμως, έχουμε ένα ρόστερ γεμάτο πολεμιστές και έχουμε πίστη στην ομάδα μας».

Για τον δρόμο προς το Final 4:«Μιλάμε για ανθρώπους και το πιο σημαντικό για μας ήταν να είμαστε στην ίδια σελίδα. Χάσαμε πολύ σημαντικούς παίκτες, αλλά το σημαντικό είναι πως είμαστε εδώ. Οι παίκτες μας έδειξαν τη νοοτροπία αυτού του συλλόγου, την ταπεινότητα, την εργατικότητα, το πάθος και την ενότητα. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε τρίτο σερί χρόνο στο Final 4. Τις δύο τελευταίες χρονιές ήμασταν λίγο άτυχοι χάνοντας με σουτ στο τέλος, αλλά το σημαντικό είναι πως έχουμε παίκτες με ενσυναίσθηση, με σεβασμό και που σέβονται τη φανέλα που φορούν».

Για το αν έδειξε στους παίκτες του τα καλάθια τω Μίτσιτς και Γιουλ από τα προηγούμενα Final 4: «Όχι, δεν είδαμε τα καλάθια του Μίτσιτς και του Γιουλ. Είχαμε χάσει και στην Μπαρτσελόνα με τον ίδιο τρόπο από τον Γιουλ. Ήταν ένα viral video που είδαν όλοι τον τελευταίο χρόνο, άρα δεν χρειάζεται να δείξουμε τίποτα στους παίκτες. Το μόνο που θέλουμε είναι να είναι συγκεντρωμένοι. Ας ελπίζουμε ότι θα είμαστε στη διεκδίκηση της νίκης ως το τέλος και θα είμαστε πιο τυχεροί αυτή τη φορά».

Για τον ρόλο που παίζει η εμπειρία:«Το 2016 ήμουν στο Final 4 στο Βερολίνο με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, που ήταν η σταχτοπούτα. Αντιμετωπίσαμε τότε στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ. Η πρώτη παρουσία σου σε ένα Final 4 είναι πάντα περίεργη, έχεις όλα τα φώτα πάνω σου και πρέπει να παίξεις το μπάσκετ σου όπως ξέρεις, χωρίς υπερβολές. Είναι δύσκολο για μια νέα ομάδα να πάρει το τρόπαιο στην πρώτη της παρουσία. Ήμουν και το 2009 στο Βερολίνο, ως φίλαθλος του Ολυμπιακού. Είναι μια φανταστική πόλη. Η ανάμνηση για μένα ελπίζω να είναι καλύτερη φέτος κατακτώντας τον τίτλο».

Πηγή:Filathlos.gr