Quantcast

Νέβιλ: Η πρόωρη επανέναρξη της σεζόν στην Premier League δεν είναι ασφαλής για τους παίκτες

Τα σχέδια και η βιασύνη για επανέναρξη της σεζόν στην Premier League  που έχει διακοπεί  εξαιτίας της πανδημία COVID-19 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παικτών και του προσωπικού, δήλωσε ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γκάρι Νεβίλ.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί σε αναστολή από τις 13 Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού, που οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 26.000 ανθρώπων στη Βρετανία. Ωστόσο, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός έχει συνομιλήσει με την Premier League σχετικά με την επιστροφή του πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατό.

«Εάν οι άνθρωποι είναι πραγματικά σοβαροί δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία, δεν θα συζητούσαμε το ποδόσφαιρο να επιστρέψει αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο οκτώ φορές νικητής της Premier League,  Νέβιλ , στο Sky Sports. «Τη στιγμή  που ένα μέλος του προσωπικού ή ένας παίκτης  μπει  στην εντατική , τι πρόκειται να κάνουν; Είναι κίνδυνος . Και  πραγματικά δεν είναι σίγουροι αυτή τη στιγμή πώς να το αντιμετωπίσουν.»

Οι σύλλογοι της Premier League θα συναντηθούν αύριο για να συζητήσουν τρόπους για να τελειώσει η σεζόν και ο Νέβιλ δήλωσε ότι η προοπτική απώλειας χρημάτων από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς εάν ακυρωθεί η σεζόν  έχει θολώσει την κρίση εκείνων που πιέζουν για γρήγορη επανεκκίνηση.

«Εάν αυτή ήταν μια μη οικονομική απόφαση, δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο για μήνες», πρόσθεσε ο Νέβιλ. «θα υπάρξει τεράστια οικονομική απώλεια η οποία... προκαλεί το μυαλό, όσον αφορά το επίπεδο κινδύνου που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βάλουν στη ζωή τους.»